17.09.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Перші і кращі – трускавецькі рятувальники вибороли перемогу у змаганнях з газо-димо-захисної служби

Перші і кращі – трускавецькі рятувальники вибороли перемогу у змаганнях з газо-димо-захисної служби

12-13 вересня у Бориславі проходили щорічні обласні змаганнях з газо-димо-захисної служби. На місцевий полігон з’їхалися 47 команд із пожежних частин всієї Львівщині. Усі вони активно впродовж 2 днів боролися за перемогу, демонструючи професіоналізм, злагоджені командні дії та свої навички. Непрості завдання рятувальники виконували під пильним наглядом компетентного журі, головою яких був заступник начальника головного управлінні ДСНС України у Львівській області, полковник Валерій Глобенко.

 Як розповів виконуючий обов’язкикерівника підрозділу ДСНС у курортному місті Володимир Гординський, трускавецькі рятувальники четвертий рік поспіль виборюють абсолютну перемогу на обласних змаганнях. Друге та третє місце цьогоріч між собою розділили львівські частини вогнеборців. 

Завдання перед учасниками змагань стояли непрості – перехід через так звану гарячу змію із перешкодами (балку, що палає), в’язання мотузки на потерпілого в апараті, де дим, підйом вогнеборців на висоту 3-го поверху палаючого приміщення  на висувній драбині, удар молотом в колесо та ряд інших. Вирішальним етапом змагань було виконання на час та на злагодженість дій команди низки завдань у тепло-димо камері,  в якій горів вогонь та було сильне задимлення.

- У спеціальних костюмах команди мали швидко та оперативно знайти в задимленій камері та перекрити газовий кран та вимкнути електрику в електричному  щитку, відтак розшукати в приміщенні потерпілого – манекен вагою 70 кг, надати йому допомогу та витягти із диму. Також рятувальникам слід було пожежним рукавом збити м’ячик і тоді час зупинявся. Усі ці завдання трускавецькі рятувальники виконали за 5 хв. 31 сек, це найкращий результат серед усіх команд області, з чим нас і привітали,  - розповідає про перебіг змагань пан Гординський.

Місцеві рятувальники жартують – перемогу на обласних змаганнях вибороли до Дня рятівника, який відзначають 17 вересня. Тож з новими силами, наснагою, а головне гарним настроєм готові до нових звершень.

Наталя Зелена 

Социальные комментарии Cackle