08.06.2016 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Півмільйона – на вітер! Як влада Трускавця розбазарює кошти громади

На останній сесій міськради мер Трускавця Кульчинський у відповідь на прохання мешканців вул. Мазепи - за бюджетні надходження відновити спортивний майданчик - публічно оголосив, що для цього міській казні фінансів не знайдеться.  Забракло їх і для завершення реконструкції фасаду першої школи, і для ремонту покрівлі у школі-гімназії, яка нагадує решето, або ж для відновлення доріг міста, що роками чекають своєї черги на початок ремонтних робіт. Зате для освітлення клумб на вулиці Шевченка використають близько  півмільйона гривень.

Знаючі люди стверджують: встановлення восьми світильників на пішохідній вулиці Шевченка виявилося привабливим для трускавецьких посадовців не випадково –  ліхтарі мають усі шанси отримати статус авторських робіт, вартість яких регулюється домовленістю між замовником та виконавцем. Або ж бути доставленими далеко з-за меж Трускавця, і чималі кошти спишуть на перевезення. Подейкують, що така «креативна ідея»  дерибану бюджетних коштів належить славнозвісному Саші, який все рішає, оскільки його кабінет -  по-сусідству з кабінетом міського голови.

Для порівняння нагадаємо, що вся реконструкція вулиці Шевченка коштувала міському бюджету 1,5 млн. гривень. І це при тому, що через спротив  частини депутатів попереднього скликання, до когорти яких належав і чинний мер Кульчинський, відновлення вулиці тривало на рік довше, аніж було заплановано. А нинішня влада міста на встановлення лише восьми ліхтарів у пішохідній зоні  має намір витратити майже півмільйона бюджетних коштів, що дає усі підставити говорити про застосування корупційних схем! Підсвічування ліхтарями клуб мало б виконувати функцію додаткового освітлення, надаючи особливого шарму у вечірній час проспекту. Проте, за інформацією заступника трускавецького мера Олексія Балицького, проект, який взялися поспіхом розробляти лише тиждень тому, передбачатиме, що існуючі опори електромереж будуть демонтовані. Виглядає на те, що вулиця Шевченка замість того, аби додати до свого іміджу, потопатиме у сутінках. Влада уже довела її до жалюгідного стану: не висаджено жодної квітки, не поливаються туї, модрини, які  весною минулого року подарували місту-курорту волонтери, небайдужі мешканці й гості Трускавця…

А кому дістанеться ексклюзивне право освоювати цю кругленьку суму бюджетних коштів здогадатися нескладно: за справу візьмуться особливо наближені до влади. Свідченням цього є картинка, яку перехожі вул. Шевченка мали нагоду спостерігати у понеділок, 6 червня: кілька чоловіків під керівництвом депутата міської ради, заступника директора ТОВ «Комфорт-Сервіс» Мирона Мицька посередині кожної клумби копали ями. Ці дії були самовільними - міська інспекції з благоустрою жодного дозволу на виконання земляних робіт на вулиці Шевченка не видавала.

Таке демонстративне нехтування встановленими правилами може свідчити про те, що голова депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства Мирон Мицько пролобіював інтереси структури, якою керує, й ласий  шматок бюджетного пирога дістанеться «Комфорт-Сервісу». До такого висновку спонукає й інформація, озвучена директором цього підприємства Олегом Кабальним: ліхтарі уже замовлені й найближчим часом прибудуть до Трускавця! Нагадаємо, проектна документація освітлення вулиці щойно на стадії розробки, угода з виконавцем робіт не укладена. А бюджетними коштами уже  розпоряджаються… Отак, дорога громадо. Чи є ще ілюзії щодо вболівання за інтереси міста трускавецьких очільників?До них питань вже немає. Зате є до правоохоронців -  як класифікує такі дії нашої влади закон?

Дарина КРАВЕЦЬ



Социальные комментарии Cackle