11.04.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Мамин синок: сім’я очільника трускавецької «Батьківщини» мешкає у господарській будівлі, яка є власністю матері-пенсіонерки

Мамин синок: сім’я очільника трускавецької «Батьківщини» мешкає у господарській будівлі, яка є власністю матері-пенсіонерки

Керівник «Трускавецьтепло» Руслан Крамар, мабуть, наслідуючи приклад лідерки партії Тимошенко, також виявився безхатченком! У своїй електронній декларації за підсумками 2016 року, опублікованій на сайті НАЗК, посадовець не вказав жодного об’єкту нерухомості, яким би він володів. Автомобілі належать матері та дружині, а власником майна й земельних ділянок родини є мати директора комунального підприємства Зеновія Іванівна. Відповідно до поданої декларації Руслан Крамар має лише вклад у «Приватбанку»  - 2 096 грн. та готівкові кошти – 3 000 американських доларів. Власницею іномарки – Audi A4 є його дружина Тетяна Дрога, яка також має частку батьківського помешкання у Трускавці.

с1+.jpg

А пенсіонерка Зеновія Крамар володіє: житловим будинком площею 194,9 кв. м та двома земельними ділянками  - 1000 кв. м та 593 кв. м у Сільці, що є мікрорайоном Стебника, легковим автомобілем Chery Amulet A15 2007 року випуску. Окрім того Зеновія Крамар з річним доходом у 30 тис. гривень є власницею об’єкту незавершеного будівництва площею 191, 5 кв. м, який у декларації названо господарською будівлею.

с2+.jpg

Швидше за все йдеться про новозбудоване житло, яке керівник «Трускавецьтепло» почав зводити у розпал Революції гідності. А новосілля, як стверджують мешканці Сільця, відсвяткував кілька місяців тому. З огляду на офіційні статки родини: заробітна плата Руслана Крамара, отримана за основним місцем роботи у 2016 році, склала 89 тис. грн., а дружини Тетяни  – менше 4 тис. грн., сім’я не володіла ресурсом, необхідним для будівництва двоповерхового особняка. Тут і відсотки, які отримує дружина - 20 тис. грн. на рік, маючи банківський вклад у сумі 360 тис. грн., не рятують ситуацію. Якщо взяти до уваги середньостатистичні ціни на нерухомість, то вартість новозведеного будинку сягає 3 млн. гривень!

А назвавши особняк у декларації «господарською будівлею» член трускавецького виконкому Руслан Крамар ризикує бути притягнутим до адміністративної чи кримінальної відповідальності за подання недостовірних відомостей. Не кажучи вже про те,  що представник трускавецької влади знехтував містобудівними вимогами: поданням документів для початку будівництва житла, отриманням технічних умов з газопостачання, підключенням до електричних та водо мереж. Про такий «дріб’язок» як сплата податку на нерухомість говорити не доводиться … Що й казати: двічі депутат міськради, керівник комунального підприємства, член виконавчого комітету є «взірцем» законослуняності!

130116.jpg.pagespeed.ce.33tu6qXUUy.jpg

Так виглядала "господарська будівля" влітку 2015 року

Що стосується політичної діяльності Руслана Крамара, то у лави Юлиної «Батьківщини» він вступив у 2001 році, мабуть, розуміючи, що єдиним шансом пробитися у владу є політичне заробітчанство. Як у воду дивився …

В одному з інтерв’ю, розповідаючи про себе, керівник «Трускавецьтепло» повідомив, що освіту здобув у механічному технікумі, заочно - у дрогобицькому педуніверситеті. Після закінчення вузу влаштувався інженером з охорони праці на комунальному підприємстві «Тепловик», згодом був переведений на посаду начальника котелень і теплових мереж. А після цього у 2006 році став заступником міського голови Трускавця. 

с3.jpg

http://stebnik.czc.com.ua/21433-ruslan-kramar-pro-sebe-bografya.html

Такий стрімкий кар’єрний ріст: від начальника котельні до високопосадовця мерії став можливий лише завдяки політичним домовленостям. У 2006 році Крамар був обраний депутатом Трускавецької міської ради й, кажуть, зумів виторгувати для себе у міського голови Лева Грицака, на той час також члена «Батьківщини», посаду заступника. Однак протримався у чиновницькому кріслі недовго, оскільки депутатська більшість домоглася його відставки через неналежне та непрофесійне виконання службових обов’язків.

У 2010 році на виборах до місцевих рад «Батьківщина», керована Русланом Крамаром, спочатку підтримувала кандидата на міського голову висуванця від «Народного фронту» Руслана Козира, згодом - Євгена Юника, представника «Європейської партії». Одне слово, брендом партії безпринципно торгували, намагаючись не продешевити.

Ставши вдруге депутатом міськради, Крамар у 2011 році був призначений керівником «Трускавецьтепло». Разом з однопартійкою Пономаренко, яку взяв у заступниці, створили на підприємстві партійно-родинний клан: головним бухгалтером  «Трусквецьтепло» є рідна сестра Пономаренко Вікторія  Атаманчук. А пан Крамар тісно співпрацював зі своєю дружиною- підприємцем Тетяною Дрогою, закуповуючи у неї значну кількість матеріалів, запчастин, обладнання За приблизними підрахунками у 2012-2015 роках загальна сума оборудки Крамара з Тетяною Дрогою склала близько 1 млн. гривень. У своєї дружини та мами Крамар також орендував автомобілі. Тобто родина отримувала додатковий щорічний дохід, а Крамар користувався власним автомобілем, як службовим, не витрачаючись на пальне. Ці факти були виявлені під час перевірки комунальних підприємств міста учасниками робочої групи, створеної розпорядженням міського голови Трускавця у 2015 році. Й стали підставою для реагування правоохоронних структур.

Нагадаємо, що торік Руслан Крамар був фігурантом судового розгляду протоколів, складених слідчими спецпідрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ у Львівській області.  У суді підозрюваний у корупційних діяннях пояснив, що дружина була єдиним підприємцем, який погодився продати товар без попередньої оплати за нього, що в економічному плані для підприємства було суттєво вигідно.

Заслухавши інших свідків у справі, суд визнав Крамара винним у неповідомленні про наявність у нього реального конфлікту інтересів, але – порушення строків при притягненні до адміністративної відповідальності зіграли на користь обвинуваченого і справу закрили.

с4.jpg

Цього разу Руслану Крамару вдалося вийти сухим з води. Але до іміджу політичного заробітчанина додалася репутація корупціонера...

Галина УЛИНЕЦЬ


Социальные комментарии Cackle