27.10.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

У Трускавці зросла кількість пограбувань, ДТП, де є потерпілі, й злочинів, вчинених особами у нетверезому стані

У Трускавці зросла кількість пограбувань, ДТП, де є потерпілі, й злочинів, вчинених особами у нетверезому стані

Таку невтішну статистику озвучив 25 жовтня на сесійному засіданні Трускавецької міської ради очільник Дрогобицької місцевої прокуратури Юрій Малахівський. За словами головного прокурора, у Трускавці збільшилася кількість пограбувань, дорожньо-транспортних пригод, де є потерпілі, а також злочинів, вчинених особами, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності, та таких, які пов’язані із незаконним заволодінням транспортними засобами чи вчиненими особами у стані алкогольного сп’яніння.

Окрім цього головний прокурор назвав місця в Трускавці, де найчастіше відбуваються злочини - пограбування, бійки та інші хуліганські дії – це магазини та торгові точки, де здійснюється цілодобова торгівля, а також розважальні заклади із графіком роботи після 24.00. Зважаючи на це, пан Малахівський закликав представників місцевої влади скрупульозніше підходити до видачі дозволів на цілодобову торгівлю в місті. Оскільки такі речі безумовно впливають на імідж курортного Трускавця. 

Однак, за твердженнями Юрія Малахівського, загалом кількість скоєних злочинів у Трускавці таки знижується. За словами прокурора, працівники їхньої структури тісно пліч-о-пліч співпрацюють із представниками місцевої Нацполіції.

- Хочу зауважити, що важливу роль у розкритті тих чи інших злочинів на території  курортного міста відіграє встановлений відеонагляд  на його вулицях, - наголосив пан Малахівський. Як  приклад  прокурор озвучив факт розкриття минулорічного резонансного вбивства, пов’язаного із трускавчанином, який займався обміном валют в місті.

- Левову частину в розкритті цього злочину нам вдалося здійснити завдяки перегляду інформації із вуличних відеокамер, - зауважив Юрій Малахівський. Як наголосив прокурор – сьогодні вони активно агітують, щоб і в інших містах та селищах нашого регіону влада сприяла встановленню камер відеоспстереження на своїх вулицях. На думку прокурора, цю позитивну практику варто примножувати і Трускавцю.

За інформацією Юрія Малахівського, органи прокуратури цього року забезпечують стовідсоткову підтримку державницької позиції у судах по всіх кримінальних провадженнях, а також беруть участь у розглядах протоколів, складених Управлінням захисту економіки Нацполіції Львівщини за вчинення корупційних адміністративних правопорушень.

Ірина Романова 



Социальные комментарии Cackle