Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Кульчинський платить СБУ за лояльність? Депутати - на підтанцьовці …

Кульчинський платить СБУ за лояльність? Депутати - на підтанцьовці …

Коштом платників податків Трускавця народні обранці профінансували закупівлю оргтехніки, паливно-мастильних матеріалів та проведення ремонтних робіт службового транспорту Дрогобицького відділу УСБУ у Львівській  області. Така допомога державній структурі мала надзвичайно громіздку назву «Комплексна програма інформаційно-аналітичної роботи в інтересах органів державної влади та управління, протидії проявам терористичного характеру на території курортного міста Трускавець на 2017 рік». Йшлося про посилення охорони основних державних установ, важливих об’єктів міста, моніторинг ситуації зіввезенням в регіон зброї тощо.

Про ці завдання доповів депутатам під час сесійного засідання начальник Дрогобицького МВ УСБУ Борис Пантюхов, який наголосив на недостатньому державному фінансуванні очолюваної ним структури. Саме цим пан підполковник пояснив необхідність виділення коштів з бюджету Трускавця.

Єдиним депутатом міськради, хто опонував керівнику районного відділення СБУ, виявився Святослав Грабовський. Треба віддати йому належне –  депутат аргументовано та наполегливо відстоював свою позицію. На переконання Святослава, ця структура недобросовісно виконує покладені на неї обов’язки  - є чимало правопорушень, на які її представники не реагують. Більше того – кажуть, що найгучніші афери у регіоні відбуваються під прикриттям силовиків. У відповідь Борис Пантюхов взявся розповідати про участь його підлеглих в АТО та невидимість, але важливість роботи, яку виконує очолюваний ним районний відділок державного органу.

 На захист матеріально потребуючої організації встав міський голова Андрій Кульчинський. Трускавецький мер повідомив, що за його каденції завдяки оперативній діяльності Дрогобицького МВ УСБУ було упереджено кілька проявів терористичного характеру у місті-курорті. Підтримали міського очільника представник «Самопомочі» Василь Тимчишак та депутат від «Громадянської позиції» Андрій Степаненко, який виявився ветераном СБУ. Його палка промова звелася до відомого вислову: «Наша служба небезпечна і складна…»

Мабуть, ці аргументи стали визначальними - депутати майже одноголосно підтримали виділення з міського бюджету 100 тис. грн. для зміцнення матеріально-технічної бази районного СБУ. Цим рішення, яке має усі підстави вважатися хабарем, оскільки фінансування державних структур не входить до повноважень органів місцевого самоврядування, трускавецькі очільники за можливість діяти, з огляду на приватні інтереси та укладені домовленості. Дерибан бюджету також входить до цього переліку …

Мирослава ХУТКО

Социальные комментарии Cackle