10.01.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Кружлятимуть по колу? Трускавецькі чиновники мають намір щодня «намотувати» 400 км на службових авто

Кружлятимуть по колу? Трускавецькі чиновники мають намір щодня «намотувати» 400 км на службових авто

Для транспортного обслуговування посадовців Трускавецької міської ради з бюджету планують витратити понад 318 тис грн. Видатки у порівнянні з минулим роком збільшилися. У 2018 році чиновницькі автівки наїздили на 194 тис грн: на цю суму планувалося закупити 7, 07 тис л бензину, проте під завершення року ціну за одиницю товару було змінено й укладено додатковий договір. У результаті трускавецькі чиновники торік використали для службових поїздок 6, 64 тис літрів пального.

А цього року апетити зросли! Відповідно до умов оголошеного тендеру виконавчий комітет Трускавецької міської ради має намір придбати 8, 4 тис л бензину й 2 тис л дизельного палива. Про це відомо з сайту публічних закупівель ProZorro.

Якщо взяти до уваги середній розхід: 1 л на 10 км, то виходить, що заявленого обсягу палива вистачить на 104 000 км. Поділимо цю цифру на кількість робочих днів у році – 250, отримаємо понад 400 км на день. Таку середньоарифметичну відстань проїжджатимуть трускавецькі чиновники на службових авто цього року.

На балансі виконавчого комітету є три авто: два легковика моделі Skoda та мінівен PEUGEOT. Вказаний у тендері обсяг закупівлі пального відповідає лімітам споживання за підсумками минулого року. Про це повідомили у бухгалтерії міської ради.

Одна зі службових машин закріплена за міським головою Андрієм Кульчинським й секретарем ради Наталією Пономаренко, інша – за заступниками: Олексієм Балицьким і Олександром Ткаченком, які, втім, зазвичай віддають перевагу власним автомобілям. Відповідно й заправляють їх за власний кошт. Принаймні, на цьому наголосив Олексій Балицький. Службовим транспортом за необхідності послуговуються і керівники відділів та управлінь.

- Якщо кількість виїздів виявиться меншою від запланованої, то залишок коштів скеруємо на інші потреби, - говорить завідувачка відділу бухгалтерського обліку міської ради Ольга Веретко. - Краще, щоб залишилося, аніж бракуватиме, ми не можемо точно визначити, скільки бензину буде використано для службових автомобілів. Так, для прикладу, новий бус, придбаний  минулого року, бере більше пального, ніж автівки, а до Трускавця часто приїжджають офіційні делегації, їх потрібно зустріти. До того ж є чимало термінових викликів від керівництва області на наради чи засідання, тож буває використання службового транспорту обходиться міському бюджету дешевше, аніж компенсація вартості квитків у громадському, - підсумовує Ольга Веретко.

Зазначимо, що протяжність доріг у Трускавці загалом становить 47 км, до міст-сусідів Дрогобича, Борислава відстань - 10 км, до Львова – 100 км. Як з’ясувалося, у службових справах міські посадовці до обласного центру навідуються доволі часто, але не щодня. Виникає запитання: як їм вдасться «накрутити» чималий кілометраж, передбачений обсягом пального, закупівлю якого оголосила трускавецька мерія?

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle