27.06.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Корупційна схема від трускавецького мера: міське ДАБІ очолить дружина голови Дрогобицької райдержадміністрації?

Корупційна схема від трускавецького мера: міське ДАБІ  очолить дружина голови Дрогобицької райдержадміністрації?

На початку червня Трускавець долучився до процесу децентралізації системи держархбудконтролю й отримав містобудівні повноваження. Відповідні акти приймання-передавання справ підписали голова Держархбудінспекції України Олексій Кудрявцев та міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. Під час зібрання з цієї нагоди очільник Львівської ОДА Олег Синютка висловив переконання, що новоутворений орган гарантуватиме покращання умов роботи для бізнесу та зменшення корупційної складової у такій важливій сфері, як будівництво.

Тимчасово виконувати обов’язки керівника трускавецького ДАБІ було доручено головному спеціалісту відділу архітектури та містобудування Анатолію Лютову. А на заміщення вакантної посади мали б провести конкурс.

Його оголосили 21 червня, однак на сайті Трускавецької міської ради повідомлення з’явилося не на головній сторінці, яку у першу чергу моніторять користувачі, а в одній з рубрик під назвою «Громаді». Тобто, виглядає на те, що оголошення намагалися приховати, аби про нього дізналося обмежене коло відвідувачів сайту.

19496512_654195014773490_59149654_o (1).png

2.jpg

Серед оприлюднених вимог до кандидатів на посаду головного спеціаліста відділу державного архітектурно-будівельного контролю читаємо, що заявнику необхідно мати фах у сфері будівництво та архітектури або права. Саме це «або» дозволяє припустити, що вимоги прописані під уже визначену кандидатуру.

Подейкують, що нею є Діана Шутко, дружина голови Дрогобицької держадміністрації Володимира, який у гарних стосунках з трускавецьким мером. Торік Андрій Кульчинський був серед почесних гостей на весіллі Діани та Володимира, вітав молодят. Й, мабуть, відчуваючи обов’язок подбати про близьку йому родину, кажуть, зробив пропозицію дружині товариша спочатку отримати посаду спеціаліста, а згодом й очолити архітектурну інспекцію у Трускавці.

19551421_1847732125487550_214249156_o.png

У ці чутки можна було б і не повірити, якби не чимала кількість фактів, які їх підтверджують. Так, скажімо, Діана Шутко, яка нині обіймає посаду у Дрогобицькій міській раді, є юристом за фахом. Тобто вимога правничої освіти , виглядає на те, прописувалась саме під неї. Й начебто пані Діана уже дала свою згоду

шутко.jpg

Без имени-1.jpg

У робочий час держслужбовець обирає собі зачіску у FACEBOOK

Дівоче прізвище Діани Шутко – Павлів. Про це вказав у декларації очільник Дрогобицької РДА Володимир Шутко. Жінка з таким ім’ям та прізвищем перебуває у родинних стосунках, ймовірно, що є донькою судді Дрогобицького міжрайонного суду Зоряни Павлів. Про це свідчать відомості з декларації пані Зоряни за 2016 рік. 

22.png

Що стосується судді Зоряни Павлів, то невідповідністю задекларованих нею статків офіційним доходам мало б зацікавитися Національне агенство з питань запобігання корупції.

З усього вищевикладеного напрошується висновок, що особа, яка немає фахових знань у такій важливій сфері як містобудування, яка, ймовірно, здобуде перемогу в конкурсі завдяки укладеним домовленостям, апріорі не зможе належним чином виконувати посадові обов’язки. Бо, погоджуючись на такі умови, толерує корупцію. Тож якої відкритої й прозорої діяльності від неї можна очікувати?

А трускавецький мер, висуванець від «Самопомочі», вочевидь, ігнорує побажання губернатора області Олега Синютки стосовно декларованих державою змін у містобудівній сфері. Виглядає на те, що Андрій Кульчинський не має наміру відмовлятися від старих «добрих» корупційних схем, діючи за принципом: свій до свого по своє.

Галина УЛИНЕЦЬ

Социальные комментарии Cackle