05.01.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Ґратулюємо! Учениця школи-гімназії Трускавця Аліна Лепак підкорює конкурси своєю ерудицією

Ґратулюємо! Учениця школи-гімназії Трускавця Аліна Лепак підкорює конкурси своєю ерудицією

Про таких, як 12-річна трускавчанка Аліна Лепак, кажуть – обдарована від Бога.  Не дивлячись на свій юний вік, школярка пише глибоку авторську поезію, грає на фортепіано та скрипці, малює, співає, захоплюється природою та дбає про чотирилапих друзів. Однак за численними хобі, які допомагають розкривати багатий внутрішній світ дівчини, Аліна демонструє вражаючі результати у навчанні. Лишень цьогоріч  юна трускавчанка здобула низку нагород на престижних конкурсах та змаганнях. І тим самим прославила рідне місто та НВК «СЗШ№2-гімназія», у якій навчається. Так, з авторитетного Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика семикласниця привезла 1 місце з його обласного  етапу. Конкурс щорічно проходить за підтримки Міністерства освіти та науки України. Цьогоріч у ньому брали участь представники з понад 20 країн світу. Такі високі досягнення Аліни це безумовно  і наполеглива праця її педагогів, зокрема вчителя української мови та літератури Галини Татаревич.  

Ще однією вагомою перемогою юної семикласниці на початку грудня є здобуте перше місце на 3 обласному етапі Міжнародного мовно-літературного конкурсу ім. Тараса Шевченка. Свої знання Аліна продемонструвала й на конкурсі, який проводила Львівська обласна Мала академія наук учнівської молоді – проектів з географії для учнів 6-8 класів "Моя мала Батьківщина". Як зауважує педагог з географії НВК «СЗШ №2-гімназія» Галина Ключник, яка допомагала Аліні в підготовці, проект учениці був "Золотодайна Колхіда на благословенному Підгір'ї" був оригінальним та цікавим, тому отримав високу нагороду - І місце. Дослідження Аліни Лепак було присвячене 190-річчю Трускавця, у ньому представлено цікавий матеріал про історію, природу, унікальні ландшафти та екологічні проблеми нашого міста, а також використані авторська поезія і світлини авторки.
Та й на цьому ще не все – на Всеукраїнському конкурсі «Сурми звитяги» Аліна зуміла вибороти аж дві перемоги: у номінації образотворче мистецтво (а саме - графіка) Аліна посіла 3 місце серед численних учасників, також була нагороджена спеціальною відзнакою за авторське читання – оспівування героїв-сучасників. 

Цілеспрямована, наполеглива, завзята, творча та обдарована, – так Аліну характеризує її класний керівник Катерина Каралюс. «Дівчинка завжди тягнеться до прекрасного, відмінниця навчання, активна учасниця міського учнівського парламенту, щира та відкрита. Її умінню поєднувати все багато хто дивується – окрім успішного навчання, Аліна відвідує чимало гуртків, закохана в природу, з якої і черпає натхнення для своєї творчості та сили для підкорення нових вершин», - зазначає педагог. 

Наталя ЗЕЛЕНА

Социальные комментарии Cackle