21.10.2016 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Фількіну грамоту прийняли депутати про «великий» Трускавець

Формат  майбутньої  об’єднаної Трускавецької громади – питання доленосне. На жаль, не для міського голови і більшості депутатів міської ради. За увесь рік свого перебування при владі вони не спромоглися винести його ні на обговорення громади, ні на сесію міської ради.

 І ось 20 жовтня, за п’ять днів до того, як Львівська обласна рада має остаточно прийняти перспективний план об’єднаних громад Дрогобиччини, мер Андрій Кульчинський вирішив таки проявити активність і виступив з ініціативою - запропонував депутатам висловити на сесії позицію Трускавця у зверненні до львівських колег. А позиція ця така: майбутня об’єднана територіальна громада міста-курорту бачиться  меру в ореолі семи сіл: Орова і Зимівок, Доброгостова і Бистрого, Уличного, Модрич і Станилі.

Про цей формат об’єднання, його  мінуси ми вже писали не раз. Трускавчани висловились проти такого  територіального об’єднання під час опитування, яке проводила громадська організація «Рада міста» - впродовж трьох днів було зібрано 500 підписів мешканців міста.

Але пан Кульчинський на жодні аргументи не зважає. На сесії він приголомшив депутатів своєю новою позицією: «Якщо в Трускавці не стане «Нафтусі», то тоді ми відкриємо нові джерела, які є в Орові! Орів для нас – це наше майбутнє…»

Більшість депутатського корпусу до ініціативи мера віднеслась як до чогось непотрібного та другорядного: проект рішення сесії з цього питання не готувався, на депутатських комісіях не обговорювався, до порядку денного не вносився.  Але на пропозицію Кульчинського це звернення було проголосоване.

За що ж в такому разі проголосували депутати? Не за документ про «великий» Трускавець - за фількіну грамоту… Її підтримали народні обранці: Василь Вовчанський, Іван Герльовський, Зоряна Домбровська, Іванна Кенц-Березюк, Олег Карпин, Михайло Малащак, Мирослав Мицько, Юрій Наконечний, Ігор Стасик, Андрій Пристай, Олена Савченко, Віра Сазонова, Анатолій Стародуб, Андрій Степаненко, Василь Тимчишак, Руслан Цехмейстер, секретар ради Наталя Пономаренко та трускавецький мер Андрій Кульчинський.  За звернення до депутатів облради не голосували Роман Бучкович, Святослав Грабовський, Андрій Остапчук, Андрій Кісак.

Докладніше про обговорення та голосування –  у відеосюжеті.

Микола Петрів


Социальные комментарии Cackle