16.10.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Два тендери і одна фірма: ремонт парку у Трускавці довірили компанії без необхідних працівників і обладнання

Два тендери і одна фірма: ремонт парку у Трускавці довірили компанії без необхідних  працівників і обладнання

Управління житлово-комунального господарства Трускавецької міської ради 9 жовтня уклало договір на реконструкцію міського парку з ТОВ «Будгарант Групп» на 71, 9 млн грн. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Зазначимо, що відкриті торги було проведено вдруге. За результатами попереднього конкурсу пропозиції усіх учасників були відхилені, у тому числі й пропозиція «Будгарант Груп».

Фірма «Будгарант Групп» зареєстрована у 2014 році, розмір статутного капіталу - 500 грн. Торік підприємство отримало державних замовлень на 96,8 млн грн, з початку цього року – на 114 млн грн. Власником підприємства є львів’янин Андрій Пісюра, який також є засновником рівненської ГО «Клуб рекреації та спорту «Заповідне полісся» та ТОВ «Мисливське господарство Бутівське», що також зареєстровано у Рівному.

Батько Андрія Пісюри Ярослав Пісюра очолює підприємство депутата Брюховицької селищної ради Андрія Дроздовського «ЮМ груп капітал», яке неодноразово фігурувало у справах про незаконне заволодіння майном.

ТОВ «Будгарант Групп» доволі часто згадується у розслідуваннях ресурсу «Наші гроші. Львів», зокрема і як порушник умов проведення закупівель. Так під час укладання договору на реконструкцію каналізації в Славську, компанія підписала договір на суму на 200 тис грн більшу, ніж було визначено аукціоном.

Згідно з довідкою про працівників, поданою для участі у тендері з реконструкції парку у Трускавці, власник «Будгарант Групп» Андрій Пісюра на своїй фірмі обіймає посаду менеджера з адміністративної роботи, у нього вища освіта, за спеціальністю – географ. Підприємство також надало довідку, у якій гарантує: після оголошення його переможцем залучить необхідних робітників для виконання робіт. Щодо матеріально-технічної бази, то спецтехніку «Будгарант Групп» орендує в іншої фірми.


Нагадаємо, що відповідно до проекту реконструкції трускавецького парку у ньому мають бути проведені масштабні роботи: заміна внутрішніх інженерних мереж, водовідведення, очистка русла існуючих діючих потічків, дна і відкосів водойм, укріплення їх кам’яною насипкою. Проектом передбачено розбирання існуючого дорожнього покриття на майдані Незалежності, на бульварі Ю. Дрогобича, на вул. Шевченка і вул. Річки та його відновлення, заміна покриття доріжок, головної алеї тощо.

Відповідно до угоди, укладеної з трускавецьким Управлінням ЖКГ і Б, цього року «Будгарант Групп» скерують 4,9 млн грн. Наступного року - 15 млн грн, 40 млн грн фірма має освоїти впродовж 2020-2021 років, 12 млн грн - у 2022 році.

Нагадаємо, що востаннє конкурс на виконавця робіт у парку відбувся два роки тому, переможцем стало ТОВ «Хосаро» зі Львова. Тоді реконструкція парку у Трускавці коштувала 44,8 млн грн. Зміни у проектно-кошторисну документацію були внесені цього року, вона подорожчала на 30 млн грн. Однак, судячи з інформації, озвученої трускавецьким мером Андрієм Кульчинським, цих коштів не вистачить, аби привести курортний парк до ладу. На його думку, вартість робіт сягне понад 100 млн гривень!

Ольга КУЦ


* фото з сайту truskavich.com

Социальные комментарии Cackle