14.05.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Досмітилися! У Трускавці мають намір закрити доступ до питного озера

Досмітилися! У Трускавці мають намір закрити доступ до питного озера

З року в рік ситуація із питним озером в Трускавці набирає критичного характеру.Уся річ у тому, що ТзОВ «Трускавецький водоканал» не може забезпечити належну охорону важливого стратегічного об’єкту міста. З настанням погожих і теплих днів на території озера бажаючі насолодитися гарним краєвидом та свіжим повітрям влаштовують там пікніки. Відтак не бракне і тих, хто виявляє бажання скупатися у воді, що є суворо заборонено. Як наслідок - забруднення прилеглих територій до питного озера та лісосмуги, а ще відсутність належної охорони цього об’єкту може призвести до закриття дамби.

Про це вели мову на щотижневій апаратній нараді у мерії міста 14 травня. За словами чиновників оздоровниці, статус питного водосховища не дозволяє там встановлювати смітники. Однак це не стримує людей, які проводять дозвілля на території питного водосховища, смітити там та залишати гори непотребу. Ускладнює ситуацію й той факт, що наразі територію озера не охороняє жодна фірма. Як пояснив на нараді керівник водоканалу пан Марченко, їхнє підприємство немає змоги оплачувати послуги охоронної фірми. Та й результату від цих структур вони не бачать. «Люди умудряються заходити на територію озера в той час, коли охоронці ще не розпочали свій робочий день, або ж уже його завершили».

Такі відмовки керівництва підприємства вчергове демонструють – трускавецький водоканал не в силах не те, що розвивати свою фірму, яка з року в рік грузне в боргах, та ще й не можуть забезпечити належної охорони міського водосховища. Відкритим залишається і питання огорожі важливого об’єкту для міста. Ще минулого року із бюджету курорту на огорожу озера скерували 300 тис. грн. Та от повноцінні роботи водоканал так і не провів, загородивши територію лиш частково. Як наслідок маємо те, що маємо – з року в рік територію біля озера забруднюють, відтак є серйозна небезпека потрапляння забруднень у води озера. Тож, щоб вберегти містян від ймовірної епідеміологічної проблеми у Трускавці всерйоз замислилися над закриття доступу до питного озера.

Ірина Романова

Социальные комментарии Cackle