05.03.2019 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Для осіб з інвалідністю – залізничні квитки онлайн! У Трускавці управління соцзахисту наповнює централізований банк даних

Для осіб з інвалідністю – залізничні квитки онлайн! У Трускавці управління соцзахисту наповнює централізований банк даних

У січні Укрзалізниця запровадила сервіс придбання пільгових квитків в онлайн режимі для осіб з інвалідністю. Під час оформлення пільгового квитка через інтернет інформація про посвідчення, яке дає право на пільговий проїзд, перевіряється в Централізованому банку даних з проблем інвалідності Міністерства соцполітики.

Про це повідомила на апаратній нараді у Трускавецькій міській раді начальник управління праці та соціального захисту населення Віра Ільницька.

За словами керівника управління, інформація про осіб з інвалідністю, які зареєстровані або фактично проживають у Трускавці, на сьогодні є неповною. Аби скористатися новим сервісом Укрзалізниці, трускавчани мають звернутися  в управління праці та соціального захисту населення, спеціалісти якого зареєструють дані про пільгове посвідчення у Централізованому банку  Мінісоцполітики.

Зазначимо, що оформити проїзні документи через інтернет можуть люди з інвалідністю, які належать до пільгової категорії громадян на проїзд залізничним транспортом за пільговою ціною без використання талонів. Це інваліди Великої Вітчизняної війни І та ІІ групи, інваліди Великої Вітчизняної війни ІІІ групи та прирівняні до них особи, інваліди війни ІІ-ІІІ груп з числа учасників бойових дій у період Великої Вітчизняної війни, яким виповнилось 85 років та більше, інваліди війни І, ІІ та ІІІ групи, інваліди І, ІІ та ІІІ групи. Придбати пільгові квитки онлайн також можна дітям-інвалідам до 6 років та від 6 до 18 років.

Вл. інф.

Социальные комментарии Cackle