13.11.2018 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Діти України об’єднують Схід і Захід: учні трускавецької школи відвідали Луганщину

Діти України об’єднують Схід і Захід: учні трускавецької школи відвідали Луганщину

У рамках проекту освітнього обміну "Змінимо країну разом" група учнів НВК "СЗШ№2-гімназія" (7-9 класи) у супроводі директора школи Романа Гудзеляка, заступника директора з навчально-виховної роботи Руслани Болюк, вчителя географії Галини Ключник та вчителя інформатики Андрія Дробчака відвідали Біловодську гімназію, що на Луганщині. Поїздка відбулася минулого тижня.

Трускавчани були приємно вражені теплою зустріччю хлібом-сіллю та щирими привітаннями біловодських школярів. З вітальним словом перед присутніми виступили заступник голови Біловодської селищної ради Володимир Гніденко, начальник відділу освіти Біловодської селищної ради Катерина Бас та директор Біловодської гімназії Лариса Погоріла. В актовій залі на гостей чекав святковий концерт за участю учнів та вчителів Біловодської гімназії. До привітального слова були запрошені директори шкіл-учасників проекту. Директор Біловодської гімназії Лариса Погоріла радо привітала трускавецьку делегацію. А директор НВК "СЗШ№2-гімназія" Роман Гудзеляк подякував за теплу, щиру зустріч, висловив думку, що Схід і Захід України - це два невід'ємнихкриланашоїБатьківщини, атакож передав подарунки на згадку про цю зустріч.

Згодом учні обох шкіл стали учасниками майстер-класів "Арт-терапія" та "Схід і Захід разом", в ході яких школярі власноруч з двох половинок виготовили серця, які символізують єдність нашої країни. Також на учнів чекала пізнавальна екскурсія до етнографічного музею Біловодської гімназії "Світлиця", де вони могли ознайомитися з історичним минулим Слобідського краю.

Після святкового концерту учні відвідали один з найстаріших та найвідоміших кінних заводів України -Деркульськийкіннийзавод.

А завершилася зустріч символічно: на подвір'ї Біловодської гімназії діти разом посадили саджанці верби і калини, привезені у подарунок з Трускавця, адже "без верби і калини нема України". Загалом візит відбувався у дуже теплій та дружній атмосфері. Всіх учасників переповнювали позитивні емоції, гарний настрій та багато нових вражень.

Дорогою додому трускавецька делегація відвідала столицю нашої країни - Київ, побувавши на майдані Незалежності, вул. Небесної Сотні, біля Верховної Ради, на набережній Дніпра, Володимирській гірці.

Сподіваємося, що ця зустріч матиме продовження, адже лише разом ми можемо змінити країну на краще. Чекаємо наших біловодських друзів у Трускавці!

Джерело: сайт НВК "СЗШ№2-гімназія"м. Трускавця

сш2.JPG

сш3.JPG

сш4.JPG

сш5.JPG

сш6.JPG

сш8.JPG

сш7.JPG

сш9.JPG

сш10.JPG

сш11.JPG

Социальные комментарии Cackle