03.04.2017 Трускавець Розмір шрифту: [+] [-]

Безробітний трускавецький депутат, сім’я якого володіє готівкою понад 1 млн. грн., живе за рахунок дружини та соціальних виплат

Безробітний трускавецький депутат, сім’я якого володіє готівкою понад 1 млн. грн., живе за рахунок дружини та соціальних виплат

У своїй е-декларації депутат Трускавецької міської ради від «Громадянської позиції» Тарас Матолич головним джерелом доходів у 2016 році вказав зарплатню дружини у розмірі майже 46 тис. грн. та отримані нею 10 тис. грн. соціальних виплат. Окрім того Стефанія Матолич володіє 75 % від загального капіталу у ТзОВ «Західна дорожна транспортна група» та є підписантом у ТзОВ «Дукан», де одним з кінцевих бенефіціарних власників вказано її свекруху – Надію Матолич.

01.jpg

Що стосується Тараса Матолича, який зазначив, що тимчасово не працює, то торік він отримав у міському Управлінні праці та соціального захисту населення допомогу на суму 31 838 гривень. Депутат повідомив, що володіє об’єктами нерухомості, які знаходяться у Трускавці: гаражем, квартирою у 85 кв. м та житловим будинком площею 315,5 кв. м, вартість якого на момент набуття права власності у 2009 році становила понад мільйон гривень (за валютним курсом на той час –$134 тисячі).

Тарас Матолич також є співвласником помешкання у Львові площею 134, 6 кв. м. У власності депутата - дві іномарки: легковик Land Rover 2006 року випуску та автомобіль Volkswagen PASSAT .

У 2015 році ситуація була схожою -  трускавецький депутат задекларував  трішки більше 42 тис. грн. сукупного доходу сім’ї, який склала заробітна плата дружини. До наповнення родинного бюджету він не долучився, оскільки також був безробітним. Як вдавалося родини виживати на такий мізер – можна лише здогадуватися.

02.jpg

Останнім місцем праці Тараса Матолича була Дрогобицька ОДПІ Головного управління ДФС у Львівській області, де він обіймав посаду начальника організаційно-розпорядчого відділу. У лютому 2015 року розпочалася перевірка працівників цієї структури, передбачена Законом України «Про очищення влади» - щодо Тараса Матолича вона була зупинена через те, що він звільнився. Складно було пояснити невідповідність майна та статків родини сумам офіційних заробітків?

У 2014 році Тарас Матолич відповідно до поданої декларації отримав 35 180 грн. доходу, з яких 30 тис. грн. становили кошти від відчуження майна.

03.jpg

04.jpg

А у поданій е-декларації за підсумками 2016 року пан Матолич вказав на наявність готівкових коштів родини - різної валюти на суму понад мільйон гривень.

мат6.jpg

Зазначимо, безробітний депутат Трускавецької міськради є сином екс-мера міста-курорту Богдана Матолича (1998 – 2001 р.р.). Богдан Михайлович також обіймав посадизаступника з питань туризму, курортів та рекреаційних зон та, першого заступника голови Львівської ОДА. Сьогодні він - керівник ГО «Інститут транскордонного співробітництва та європейської інтеграції».

Андрій ГОРОНЧУК

https://public.nazk.gov.ua/declaration/83868510-f0c7-4231-a18c-22ec490c5377

Социальные комментарии Cackle