17.10.2016 Стебник Розмір шрифту: [+] [-]

У Стебнику просвітницькою акцією громадськість запобігла провокації під релігійним прикриттям

У Стебнику на Львівщині громадськість просвітницькою акцією запобігла провокації, що готувалася під релігійним прикриттям.

Про це повідомив власкор IA ZIK з посиланням на громадську активістку Ольгу Мицак.

«Незважаючи на негоду та холод, просвітницька акція у Стебнику відбулася, – розповіла О. Мицак. – Дякую усім, хто долучився, особливо бориславцям, дрогобичанам, нашим атовцям, активістам та небайдужим стебничанам! Ваша присутність надала нам сил та наснаги!

А тепер про деталі. На збори до недобудованої споруди приблизно о 8:20 почали приїжджати люди, які називають себе адептами православної церкви Московського патріархату. Судячи з оголошення, мав бути владика. Були на мерседесах з київськими номерами, маздах та інших іномарках. На наше вітання: «Слава Ісусу Христу!» дядько з бородою не знав що сказати й побіг городами. Коли ж ми виключно з просвітницькою метою почали пояснювати, що Гундяєв і Ко, які керують угрупуванням під назвою православна церква Московського патріархату, освячують кулі та зброю, якими вбивають наших хлопців на Сході, канонізували Путіна і Сталіна, то почули прокльони і т.п. Тут під'їхали молодики у спортивних костюмчиках. Ми чули про тарифи, про те, що треба йти на Верховну Раду, про Порошенка і банду, але наші надкультурні прохання та чисельна перевага змусила учасників незаконних зборів поїхати. У розмові відчутний був  російський акцент».
Социальные комментарии Cackle