03.03.2016 Стебник Розмір шрифту: [+] [-]

У Стебнику на дороги виділили 701,6 тис.грн

19 лютого на пленарному засіданні 4-ї сесії Стебницької міської ради 7-го скликання було затверджено бюджет розвитку Стебника на 2016 рік. За відповідний проект рішення проголосували більшість присутніх у залі народних обранців, кілька депутатів утрималось.

Загальна сума бюджету розвитку становитиме 1,774 млн. грн. З них 788,5 тис. грн виділять на благоустірій міста, 391,5 тис. грн — капітальні вкладення, 215 тис. грн — розробка схем та проектних рішень масового застосування, 214 тис. грн — капітальний ремонт житлового фонду, 110 тис. грн — органи місцевого самоврядування, 30 тис. грн — внески в статутний фонд ДП "Стебниккомунсервіс", 25 тис. грн — землеустрій.

На капітальний ремонт доріг Стебника цьогоріч в місцевому бюджеті передбачено лише 701,6 тис. грн, що значно менше ніж виділялось міськрадою на асфальтування в попередні роки. Ремонт доріг планують здійснити на 12-ти вулицях міста:

Керівництво стебницької мерії пояснює, що такої суми цілком достатньо для участі в програмі співфінасування, за рахунок якої хочуть залучити з обласного бюджету додатково 2-3 млн. грн на асфальтування доріг міста калійників.

Варто зазначити, що на ремонт доріг в Сольці грошей взагалі не передбачено. Також кошти не заклали на ремонт прибудинкових проїздів по вул. Куліша для будинків №7 та №9, по яких вже готові проекти. Частину цих заїздів повинні були відремонтувати в жовтні-листопаді минулого року, проте закладені на асфальтування гроші пішли на виплату 100% премій для новообраного керівництва мерії та покупку комп'ютерної техніки.

Що стосується капітального ремонту житлового фонду, то цьогоріч з бюджету розвитку для ОСББ виділено 80 тис. грн, для місцевих органів влади — 134 тис. грн. На реконструкцію мереж зовнішнього освітлення, теплових мереж та водопроводів у 2016 році виділили 170,5 тис. грн. З них 50 тис. грн піде на ремонт освітлення по вул. Грушевського, ще 18 тис. грн — на ремонт вул. Задвірна, Зелена Діброва та Дрогобицька. Суму в розмірі 102,5 тис. грн залишили нерозподіленою. Для улаштування пандусу до нежитлової будівлі по вул. Трускавецька, 2 передбачено в місцевому бюджеті 15 тис. грн, для будівництва дощової каналізації по вул. Симоненка — 200 тис. грн, для капітального ремонту приміщення, що буде використовуватись ДМРГО "Товариство захисту тварин" — 6 тис. грн., для капітального ремонту пішохідного мосту через річку Солониця по провул. Гірському — 76,9 тис. грн.

З міського бюджету розвитку 90 тис. грн піде на капітальний ремонт будівлі мерії по вул. Мазепи, 8, ще 20 тис. грн додатково витратять на купівлю комп'ютерної техніки, письмових столів, крісел для робочих місць працівників міськради. Нагадаємо, 12 січня в Стебнику прийняли бюджет міста в розмірі 5,647 млн. грн., з яких на утримання міської ради заклали 2,503 млн. грн.

Джерело: http://stebnyk.com/2016/03/02/byudzhet-rozvytku-na-dorohy-vydileno-lyshe-7016-tys-hrn.html
© Стебницькі Вісті
Социальные комментарии Cackle