11.02.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Зійшов сніг – почали палити траву. Проблема, яку не викорінити?

Зійшов сніг – почали палити траву. Проблема, яку не викорінити?

Минулого тижня трускавецькі вогнеборці отримали виклик через горіння трави у селі Станеля.

Про це повідомив представник трускавецької частини ДПРЧ №7 Іван Сидорак під час апаратної наради у мерії.

Надзвичайник зазначив, що  таке явище повторюється щороку – як тільки теплішає, люди починають спалювати торішню траву і листя. Відповідно пожежно-рятувальні підрозділи все частіше залучаються до ліквідації пожеж в екосистемах.

Профілактичні методи – апелювання до свідомості людей, публікації у мас-медіа про недопустимість такого явища, яке суттєво забруднює атмосферне повітря, адже до складу диму від спалювання трави й листя входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук – результату не дають. Не впливає на свідомість місцевих мешканців і той факт, що спалювання листя та трави призводить до руйнування ґрунтового покриву, гинуть ґрунтоутворюючі мікроорганізми.

І хоча за спалювання сухої трави чекає адміністративна та кримінальна відповідальність, повноваженнями штрафувати порушників вогнеборці не наділені. Як з’ясувалося, представники поліції – також. Це можуть робити лише представники екологічної служби, якої у Трускавці нема. От і виходить, що проблема повторюється  з року в рік, і як її викорінити – наразі невідомо.

Вл. інф.

Социальные комментарии Cackle