08.12.2017 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

У Львівському театрі ляльок стартує благодійна акція для порятунку хворої 4-річної дівчинки

 У Львівському театрі ляльок стартує благодійна акція для порятунку хворої 4-річної дівчинки

У межах благодійної кампанії «Відкриймо Катрусі сонце», у суботу, 9 грудня, у Львівському театрі ляльок дитячий телевізійний театр «Юрашки» влаштує виставу «Круть і Верть – секретні спецагенти».

У Катрусі Федів з Дрогобича уражена центральна нервова система, через це у неї є розлад рухового апарату і часткова атрофія зорових нервів, дитина майже незряча від народження.

Зміни на краще вже є після лікування у Чорнобильській лікарні, але цього не достатньо. Хворобу успішно лікують у Бостонській клініці. Там погодилися зробити діагностику, полікувати і реабілітувати дитину. Чи вдасться врятувати зір, наразі не відомо, але можливо повернути її до повноцінного життя, треба лише зібрати гроші.

«Нам вислали кошторис: у межах 25 тисяч доларів тільки діагностика, день реабілітації коштує від 900 до 1400 тис. доларів. Скільки коштує лікування ми не знаємо, це вже стане відомо, коли пройдемо діагностику», – повідомив тато Катрусі Ігор Федів.

Збирати гроші починає дитячий телевізійний театр «Юрашки» спільно із Львівським театром ляльок. 9 грудня влаштують благодійний показ прем'єрної вистави «Круть і Верть – секретні спецагенти». Після вистави там же відбудеться благодійний аукціон ікон, які напередодні намалювали діти-актори.

«Усі зібрані кошти з переглядів вистав театру "Юрашки" та з ікон акумулюються у сім'ї. Ці кошти будуть спрямовані на те, щоб Катеринка, маленька дівчинка, реалізувала свою велику мрію – побачити наш світ», – каже керівник дитячого телевізійного театру «Юрашки» Роман Савчак.

«Я тішуся, що ми можемо допомогти. Крім того, у нашому театрі ляльок уже багато років діє програма для незрячих дітей, коли наші актори пройшли навчання, дітям роздають спеціальні гарнітури і актори коментують спеціально виставу», – додає директорка і художній керівник Львівського театру ляльок Уляна Мороз.

Гроші можна перераховувати на благодійний рахунок:

Картка Приватбанку:
5168 7573 4376 2243
Федів Ігор


Назад Джерело: zaxid.net
Социальные комментарии Cackle