18.06.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Проблему сміттєзвалища у Дрогобицькому районі обговорять у Львівській ОДА

Проблему сміттєзвалища у Дрогобицькому районі обговорять у Львівській ОДА

Сьогодні, 18 червня, у Львівській обласній державній адміністрації планують обговорити з представниками громади с. Брониця Дрогобицького району шляхи вирішення проблеми Дрогобицького сміттєзвалища, що на території Броницької сільської ради.

Голова ОДА Олег Синютка, який провів минулої п’ятниці зустріч з мешканцями с. Брониця, доручив сільському голові Григорію Демківу сформувати для цього ініціативну групу з найактивніших людей села.

Нагадаємо, що 15 червня у с.Брониця в пиміщенні Народного дому відбулася зустріч з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою. Люди скаржилися, що сміттєзвалище поблизу Брониці функціонує вже 35 років, а село від цього не отримує практично ніякої вигоди, лише гарні обіцянки й екологічні проблеми. Люди наголошували, що звалище давно вичерпало свій ресурс і вийшло за відведені межі, тож правомірно вимагають повністю припинити його експлуатацію, тому й триває блокування. Говорили і про законсервовані гудронні ями на околиці населеного пункту та неприємний запах від великого свинокомплексу.

Олег Синютка заявив, що з розумінням ставиться до озвучених проблем. Проте він закликав броничан до пошуку компромісу, адже серйозні екологічні та інфекційні проблеми загрожують мешканцям Дрогобича, контейнерні майданчики якого завалені сміттям, а надворі – літо.

Голова облдержадміністрації сказав, що упродовж кількох найближчих днів детально ознайомиться з усією документацією щодо полігону та проектом його рекультивації, попросив людей подумати над можливістю встановлення на звалищі нещодавно закупленої за обласні кошти сміттєсортувальної лінії, яка допоможе значно зменшити навантаження на полігон.

Олег Синютка також пообіцяв вивчити можливість відновлення водогону до Брониці, освітлення сільських вулиць, ремонту комунальної дороги, облаштування харчоблоку у школі та інші озвучені пропозиції.

У дискусії взяли участь сільські активісти, голова районної ради Михайло Сікора, депутат Львівської обласної ради Михайло Задорожний, який висловив своє бачення розв’язання проблеми, нагадав броничанам, що він завжди виступав на їх боці і запевнив їх, що й надалі буде підтримувати їх конструктивну позицію щодо розв’язання проблем села.

Голова ОДА запропонував провести наступну зустріч з мешканцями Брониці завтра, 19 червня.

Після завершення зустрічі Олег Синютка у супроводі частини учасників зібрання обійшов всю територію сміттєзвалища, оглянув місце захоронення гудронів, побував на території свинокомплексу та проінспектував ремонт дороги у с. Лішня. 

Назад Джерело: ZIK
Социальные комментарии Cackle