22.11.2017 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Підприємця зі Стрия оштрафували на 576 тис. грн за неоформлених працівників

Підприємця зі Стрия оштрафували на 576 тис. грн за неоформлених працівників

Інспектори головного управління Держпраці у Львівській області спільно з працівниками Стрийського відділу поліції Львівської області провели інспекційне відвідування у одному із кафе-барів у Стрию.

Про це повідомляє  прес-служба Львівської облдержадміністрації. 

Під час інспекції фахівці встановили, що працівники у цьому кафе були допущені до роботи без укладення трудового договору та без повідомлення територіального органу ДФС. Зокрема, так нелегально ще з 2016 року працювали 2 бармени, 2 офіціанти, кухар-кондитер та повар. 

Відтак, головне управління Держпраці у Львівській області за порушення вимог ч.1, ч.3 статті 24 КЗпП України щодо стрийського підприємця застосувало штрафну санкцію у розмірі 576 тис. грн. 

До слова, цього тижня за підміну трудових відносин цивільно-правовим договором на 96 тис. грн. оштрафували й одного з львівських підприємців. 
ГУ Держпраці у Львівській області звертає увагу, що роботодавці грубо порушують трудове законодавство, якщо фактично допустили працівника до роботи без оформлення трудового договору; виплачують заробітну плату без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків;  оформили працівників на неповний робочий час, в той час, коли він фактично виконує роботи повний робочий час установлений на підприємстві; підміняють трудові відносин цивільними.  

За вчинення таких порушень роботодавцям загрожує штрафна санкція у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника щодо якого було вчинене порушення.  

Назад Джерело: ZIK
Социальные комментарии Cackle