24.05.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Незаконне зберігання зброї є злочином

Незаконне зберігання зброї є злочином

Правоохоронними органами Львівської області продовжуються фіксуватись випадки використання вогнепальної зброї та засобів ураження, що перебувають у нелегальному обігу. Їх можливе використання у протиправних цілях несе в собі загрозу безпеці громадян та стабільності в суспільстві, а також містить ознаки злочину, передбаченого ст. 263 («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») КК України.

Нагадуємо, що незаконне зберігання зброї та засобів ураження – це злочин, за який законодавством передбачено кримінальну відповідальність. Крім того, незареєстрована зброя – це не лише порушення чинного законодавства, а й основна причина нещасних випадків, які можуть трапитися з громадянами або з їх неповнолітніми дітьми при використанні та зберіганні такої зброї.

Громадяни, які добровільно звернуться до правоохоронних органів з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, які не зберігаються в них на законних підставах, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності.

Просимо громадян одразу звертатися до правоохоронних органів у разі виявлення зброї, вибухових пристроїв або підозрілих предметів, надходження інформації про перебування в регіоні підозрілих осіб, ознаки сепаратистської чи терористичної діяльності за цілодобовими телефонами:

- "гаряча лінія" Управління СБ України у Львівській області (032)261-61-43; (244)3-80-28;

- оперативний черговий Трускавецького ВП Дрогобицького ВП ГУ Національної поліції у Львівській області «102»; (247) 6-93-61, 5-15-02.

Социальные комментарии Cackle