17.09.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині зафіксовано перший випадок отруєння грибами цього сезону

На Львівщині зафіксовано перший випадок отруєння грибами цього сезону

У неділю, 16 вересня, до реанімації Львівської обласної клінічної лікарні госпіталізували двох мешканців Кам’янко-Бузького району, в яких діагностували отруєння грибами, повідомив ZAXID.NET в.о. завідувача реанімаційного відділення лікарні Орест Юрчук.

До реанімації потрапили двоє мешканців с. Новий Яричів Кам’янко-Бузького району – чоловік, 1967 року народження, і жінка, 1966 року народження. Якими саме грибами вони отруїлися, наразі невідомо. За словами пацієнтів, вони збирали різні гриби і за їхнім переконанням, вони були їстівні.

Зараз лікарі проводять різноманітні дослідження, аби встановити, яка форма отруєння грибами у пацієнтів, і надають їм усю необхідну медичну допомогу.

За словами Ореста Юрчука, це перший випадок отруєння грибами цього грибного сезону.

Торік на Львівщині було дуже багато отруєнь грибами, здебільшого, блідою поганкою. До реанімації ЛОКЛ потрапляли цілі родини з отруєнням грибами. Були і смертельні випадки.

Симптоми отруєння грибами

Ознаки отруєння грибами можуть проявитися як через 30 хвилин після споживання, так і протягом декількох днів. Основними ознаками отруєння грибами є:нудота, блювання,різкий біль в животі, діарея, запаморочення, підвищення температури тіла, зниження пульсу, задуха,судоми, відтік крові від кінцівок (холодні руки та ноги), поява галюцинацій та марення.

Лікарі попереджають: якщо проявився хоча б один із цих симптомів - негайно звертайтеся по допомогу до лікарів.


https://zaxid.net/news/

Социальные комментарии Cackle