25.06.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

На Львівщині майже 335 тисяч пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»

На Львівщині майже 335 тисяч пацієнтів скористалися програмою «Доступні ліки»

Cтаном на сьогодні у межах програми «Доступні ліки» медичні препарати отримали 334 921 особа. Суб’єктам господарювання відшкодували кошти за 505 095 рецепт (77,1% від загальної кількості виписаних рецептів) на загальну суму 23 003,4 тис. гривень.

Як повідомили у департаменті охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації, з початку року до участі у проекті залучили 748 аптечних закладів, виписали 654 860 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів.

Нагадаємо, у відповідності до показників Державного бюджету України на 2018 рік Львівській області передбачено на реалізацію вказаної програми субвенцію з державного бюджету у сумі 65 млн 302,4 тис. гривень.

Мета програми – забезпечити кожного громадянина України доступними та життєвонеобхідними лікарськими засобами з доведеною ефективністю, які покращать якість їхнього життя і запобіжать виникненню ускладнень та передчасної смертності. Механізм відшкодування вартості ліків (реімбурсації) поширюється на серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Пріоритетність надали лікуванню цих хвороб, оскільки саме вони найбільше впливають на показники смертності населення або суттєво знижують якість життя пацієнта та ефективно лікуються на амбулаторному рівні. 

Назад Джерело: Zik
Социальные комментарии Cackle