30.04.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Моцарт для військових – юні трускавчани подарували концерт воїнам у Старичах

Моцарт для військових – юні трускавчани подарували концерт воїнам у Старичах

У неділю, 29 квітня, камерний оркестр та окремі виконавці Трускавецької школи мистецтв імені Романа Савицького спільно зі  своїм керівником Ігорем Ничем та волонтерами із курортного міста, серед яких голова трускавецького осередку «Просвіта» Галина Шиманська, відвідали новобранців окремого навчально-розвідувального батальйону у Старичах. Молодим військовим юні трускавчани подарували чудовий концерт. Музика,  якою творчі діти надихали солдатів, звучала найрізноманітніша: і народна автентика у виконані гурту «Цюхів верх», і відомий  багатьом  саундтрек  до фільму  «Пірати Карибського моря», ну і, звісно ж, класика – Моцарт, Бетховен. Як розповідає керівник трускавецького осередку «Просвіта» Галина Шиманська, юні артисти  із нетерпінням чекали того дня, коли вирушать у Старичі, вони активно готувалися до концерту. Із собою у дарунок з Трускавця діти привезли  та передали військовим зворушливі малярські роботи своїх колег із художнього відділення Трускавецької школи мистецтв. 

- Нас зустріли дуже тепло. Дітям військові насамперед влаштували екскурсію своїм  батальйоном,  дозволили сфотографуватися поруч із навчальними бронетранспортери, відтак пригостили у військовій їдальні. Все побачене викликало у дітей щире захоплення. У свою чергу діти зарядили військових неймовірним позитивом та натхненням – вони нагадали їм про рідні домівки, щиро та відкрито спілкувалися із ними та подарували чудовий концерт, який був виконаний на високому професійному рівні, - зауважує пані Шиманська.

ф03.jpg

Виступи юних талантів із Трускавця військові вітали гучними оплесками. Відтак фільмували на мобільні телефони окремі номери та просили дітей виконати їх на «біс». У свою чергу неймовірні позитивні емоції від військових отримали і діти -  їм аплодували так гучно та щиро, що позаздрить будь який відомий виконавець. Окремі емоції у талановитих дітей викликав і зал, в якому їм випало виступити. Не так давно військові у Старичах облаштували клуб, переробивши під нього старе підземне приміщення одного із бункерів для протиповітряної оборони. Тож тепер на глибині кілька десятків метрів під землею військові мають повноцінний, світлий та просторий зал для виступів з неймовірною акустикою. «Я глибоко переконана, що цього дня діти подарували військовим найголовніше: окрім своєї щирої творчості - глибоку мотивацію!, - говорить Галина Шиманська. - Українські військової вчергове зрозуміла та переконалися – їм є заради кого виборювати мир!».

Наталя Зелена 


Социальные комментарии Cackle