04.05.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Мешканці Львівщини можуть відстежувати рух міжміських маршруток онлайн

Мешканці Львівщини можуть відстежувати рух міжміських маршруток онлайн

Сьогодні, 4 травня, відбулася презентація Диспетчерської служби пасажирських перевезень обласних маршрутів. Відтепер відстежити рух громадського транспорту можна в режимі online. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.
За словами в.о. директора департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА Романа Кокотайло, час прибуття маршрутки можна відстежити з власного пристрою, або через інтернет.

«Перший тестовий запуск у нас був 1 грудня 2017 року.  За цей час ми встигли відкоригувати багато технічних моментів, запровадити посилання і мобільний додаток, в якому мешканці Львівщини зможуть відстежувати рух громадського транспорту області, а саме міські та міжміські маршрути на яких замовником перевезень є департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської ОДА. Станом на сьогодні наша система показує близько 830 транспортних засобів. Тепер якщо мешканець області захоче знати, коли до нього прибуде той чи інший транспортний засіб, він простим кліком натискає у додатку або через інтернет на місце зупинки і йому буде відображатися час доїзду усіх транспортних засобів, які курсують у тому напрямку, в якому він хоче їхати», – розповів він.

Всього у системі повинно бути 1024 транспортні засоби, але на сьогодні система показує 82% усіх маршрутів. Як додав Роман Кокотайло, до системи мають додати ще 200 транспортних засобів.

«У нас ще є заплановане одне оголошення конкурсів серед перевізників і ми додамо якраз ці 200 траспортних засобів, яких не вистачає. Відповідно до умов конкурсу на пасажирські перевезення є  обов’язковою вимогою є наявність GPS-трекера», – пояснив він.

У свою чергу керівник КП «Центральна диспетчерська служба пасажирських перевезень» Остап Чорний зазначив, запровадження автоматизованої системи контролю дозволяє щоденно моніторинг громадського транспорту.

«Кожного ранку та протягом дня ми відстежуємо в оперативній статистиці онлайн-рух транспортних засобів. Таким чином ми можемо оперативно реагувати та надавати інформацію перевізнику про порушення схем руху, про порушення на маршруті, не передавання даних GPS-треком  чи про інші проблеми. Також програма дає можливість відстежуємо рух транспортних засобів конкретно по перевізнику та по маршруту», – розповів він.

Перевізників, які не забезпечують належну роботу, будуть штрафувати. Адже у договорі між комунальним підприємством і автотранспортним підприємством є визначені чіткі порушення, які не може допускати перевізник, і на підставі цих порушень накладаються штрафні санкції  на автотранспортне підприємство.

«Якщо перевізник протягом певного періоду часу не забезпечує нормальну роботу, то ми звісно накладає штрафи, але інколи бувають такі випадки, коли не передається GPS-сигнал з якихось віддалених населених пунктів, де немає доступу до стільникового зв’язку. Якщо це є разова ситуація, то ми це розуміємо, адже могла статися якась поломка, але якщо все ж таки результату немає, то ми скеровуємо відповідне звернення до Укртрансбезпеки,  проводимо перевірку, накладаємо адміністрацію і в подальшому розриваємо угоди на здійснення перевезення на тому чи іншому маршруті», – повідомив Роман Кокотайло.

Відстежувати рух пасажирського громадського транспорту можна тут.

Социальные комментарии Cackle