30.01.2018 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Львівщина у рейтингу спроможності ОТГ пасе задніх

Львівщина у рейтингу спроможності ОТГ пасе задніх
Народний депутат від фракції «Самопоміч» Любомир Зубач зазначає, що об’єднанні територіальні громади Львівщини були створені фінансово неспроможними. 

Про це він заявив під час прес-конференції у Львові, - інформує Lvivnews.com.ua 

«Якщо б громади, які утворюють у Львівській області були фінансово спроможними, питання закриття чи оптимізації майна ОТГ не стояло б. Але – які громади створюють у Львівській області? Якщо проаналізувати «Оцінку фінансової спроможності ОТГ в Україні» від Мінрегіону, то за 9 місяців 2017 року було утворено 366 ОТГ. З них – у топ-50 жодної громади з Львівської області; у топ-100 – всього лише 3 громади; у топ-200 – 6 ОТГ зі Львівщини. Все решта плентається у низу цього списку», – розповів нардеп. 

За словами нардепа, ОТГ Львівщини, які були створені за поданням обласної держадміністрації та погоджені сесією обласної ради, з самого початку були фінансово неспроможними. 

«На початку цього року, я почув від високопосадовця обласної адміністрації заяву про те, що ОТГ області повинні провести оптимізації майна, яке перебуває у їхньому підпорядкуванні. З самого початку, зробивши ОТГ неспроможними, ЛОДА тепер вимагає провести оптимізацію – хіба це не цинізм?», – додав Зубач.
Назад Джерело: lvivnews.com.ua
Социальные комментарии Cackle