19.06.2017 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

11 депутатів міських рад Львівщини, яких спіймали на конфлікті інтересів, заплатять 38 тис. грн штрафу

11 депутатів міських рад Львівщини, яких спіймали на конфлікті інтересів, заплатять 38 тис. грн штрафу
Одинадцять депутатів міських рад у Львівській області заплатять штрафи по 3,4-3,5 тис. грн кожен за голосування на користь родичів. Про це свідчать постанови судів, оприлюднені в судовому реєстрі протягом березня-травня 2017 року.
  • Чинні та екс-депутати Старого Самбора:
Екс-депутат Старосамбірської міськради від партії «КУН» Василь Білас отримав 3,4 тис. грн штрафу за прийняті на сесії ради рішення щодо затвердження йому та його дружині проектів землеустрою про відведення земельних ділянок під садівництво та будівництво.
Колишня депутатка Старосамбірської міськради Оксана Тисовська отримала 3,4 тис. грн штрафу за вчинення дій в умовах конфлікту інтересів у питанні щодо надання сину дозволу на розробку документації на земельну ділянку площею 0,1 га. Нині Тисовська працює головним спеціалістом організаційного відділу Старосамбірської міськради.
Ще одна екс-депутатка цієї ж ради Ольга Сенета теж заплатить 3,4 тис. грн. Сенета, йдеться у постанові, проголосувала за рішення щодо затвердження проекту землеустрою про виділення собі ж земельної ділянки площею 0,0054 га.
Нинішнього депутата Старосамбірської міськради Святослава Горбового від «НРУ» впіймали за адміністративне правопорушення, вчинене ще під минулого скликання. Як зафіксували в управлінні захисту економіки Львівської області, він не повідомив про конфлікт інтересів та діяв в його умовах при голосуванні на користь власного брата – при затвердженні проекту землеустрою на земельну ділянку для садівництва у Старому Самборі. Депутату присудили 3,4 тис. грн штрафу.
Екс-депутатка Старосамбірської міськради, на той момент член «НРУ», Галина Гливенко, отримала штраф у 3,5 тис. грн за голосування в інтересах доньки – за включення її у список осіб для одержання земельної ділянки під будівництво. Додамо, на місцевих виборах 2015 року Гливенко балотувалась до Старосамбірської міськради від БПП, однак до ради не пройшла.
  • Чинні та екс-депутати Дублян:
Депутат Дублянської міськради Віктор Вальчук від «Громадянської позиції» у грудні 2015 року позитивно проголосував за рішення щодо затвердження проекту із землеустрою про відведення йому ж земельної ділянки під будівництво площею 0,1 га. За це отримав 3,4 тис. грн штрафу.
Колега Вальчука по раді, а заодно і однопартієць, Ярослав Васильович Шолудько, своїм голосом «за» посприяв у відведенні своєму батьку наділу під будівництво площею 0,09 га. За допущення конфлікту інтересів суд наклав на Шолудька стягнення у розмірі 3,4 тис. грн.
Ще один депутат Дублянської міськради, якого впіймали на конфлікті інтересів, – Микола Скорик від «Самопомочі». Йому присудили 3,4 тис. грн за те, що підтримав матір у її бажанні отримати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення їй 0,05 га землі в Дублянах для ведення селянського господарства.
  • Депутати Яворова:
Двоє депутатів Яворівської міськради, Олександр Крупенко та Уляна Вербенець, «погоріли» на конфлікті інтересів, проголосувавши «за» рішення «Про утворення виконавчого комітету Яворівської міської ради». Справа в тому, що у затвердженому списку були брат та сестра депутатів.
Щоправда, адміністративне покарання отримали не обоє депутатів, а лише Уляна Вербенець. Справу щодо Олександра Крупенка закрили у зв’язку зі закінчення строків накладення стягнення. Вербенець же отримала штраф 3,4 тис. грн.
  • Чинні та екс-депутати Мостиськ:
Через «закінчення строків давності» закрили провадження і стосовно депутата Мостиської міськради від «Самопомочі» Павла Осипова. Йшлося про голосування Осипова на користь доньки у питанні щодо надання їй дозволу на виготовлення будівельного паспорту та проекту землеустрою щодо відведення землі під будівництво у Мостиськах. Сесія ради відбулась 18 грудня 2015 року, а протокол про адмінправопорушення склали лише 27 лютого 2017 року.
Також визнали винним депутата Мостиської міськради Ярослава Миська, який голосував на користь ТОВ «Богдан» (учасником та директором якого є депутат) у питаннях щодо надання дозволу на виготовлення технічної документації по двох ділянках. Встановлений судом розмір адмінстягнення – 3,4 тис. грн.
Ігоря Садлівського, екс-депутата Мостиської міськради, суд оштрафував на 3,4 тис. грн за позитивний розгляд заяви його брата на тему виготовлення детального плану території земельної ділянки під будівництво індивідуального гаража.
Назад Джерело: Наші гроші. Львів
Социальные комментарии Cackle