27.12.2017 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Етно-гурт «Цюхів Верх» з Трускавця - переможець обласного конкурсу фольклорних колективів

Етно-гурт «Цюхів Верх» з Трускавця  - переможець обласного конкурсу фольклорних колективів

Сьогодні 17 дитячих фольклорних колективів мистецьких шкіл Львівщини презентували своє мистецтво у ІІ турі фестивалю-конкурсу «Прикарпатські візерунки» на сцені Львівської обласної філармонії. Про це повідомили у Департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

Учні показали цікаві українські обряди: весільне сватання, вечорниці, гадання на Андрія, виконували невідомі коляди, твори на стародавніх автентичних інструментах. У конкурсі взяв участь 31 колектив, це - понад 700 учасників. Переможцем, володарем Гран-прі став етно-гурт «Цюхів Верх» Трускавецької дитячої школи мистецтв ім. Р. Савицького. У виконанні гурту прозвучав марш-коломийка «Надобридень шляхоцький», записаний у с. Либохори Турківського району. Учні під керівництвом викладача Ореста Баб’яка досягли найбільш точного автентичного виконання твору.

-Важливим є те, що фестиваль об'єднав велику кількість дітей, які з малку навчені берегти, шанувати та відроджувати народні традиції. Такі проекти мають вагоме значення для збереження та популяризації української культури», - зазначила директор методичного кабінету навчальних закладів мистецтва і культури при департаменті з питань культури національностей та релігій облдержадміністрації Мілена Медвідь.

Вл. інф.

ц1.jpg

ц2.jpg

Социальные комментарии Cackle