14.01.2019 Регіон Розмір шрифту: [+] [-]

Дрогобичанин відсудив 55 тис. грн у туроператора

Дрогобичанин відсудив 55 тис. грн у туроператора

Мешканець Дрогобича відсудив майже 55 тис. грн в туроператора OASIS, через дії якого так і не зміг здійснити подорож до Тунісу. Таке рішення Дрогобицького міськрайонного суду опубліковане в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє ZAXID.NET

У березні 2018 року позивач придбав через агенцію "Разом-Тур" від туроператора OASIS путівку на двох до Тунісу на 10 днів. Вартість путівки склала майже 37 тис. грн, з яких 2,5 тис. грн – це агентська винагорода для "Разом-Тур". За договором, чоловік з дружиною мали впродовж 10 днів відпочивати у п’ятизірковому готелі Mahdia Palace у місті Махдія в Тунісі, у вартість путівки також входив авіапереліт та трансфер до готелю.

В зазначений день у червні подружжя прибуло до міжнародного аеропорту "Львів" ім. Данила Галицького, однак так і не змогли вилетіти на відпочинок, адже туроператор OASIS не сплатив авіакомпанії "Браво" гроші за перевезення туристів.

Нагадаємо, тоді від дій цього туроператора постраждали сотні туристів, а сама авіакомпанія "Браво" навіть власним коштом перевезла українців з Тунісу додому.

Цікаво, що агенція "Разом-Тур" добровільно повернула чоловікові свою агентську винагороду у розмірі 2,5 тис. грн. Тож дрогобичанин звернувся до суду, щоб відсудити у перевізника решта 34 тис. грн, по 1000 грн. моральних збитків за кожен день нездійсненого відпочинку йому і стільки ж його дружині, адже ця ситуація "негативно відобразилась на його здоров’ї, авторитеті серед знайомих, сусідів та товаришів по роботі".

Представник туроператора до суду не з’явився. Тож суддя Юрій Кучаковський задовольнив позов і зобов'язав туроператора повернути чоловікові 34 тис. грн за путівку, 10 тис. грн моральних збитків йому і стільки ж його дружині і також сплатити судові витрати. Відтак чоловік відсудив майже 55 тис. грн. Рішення набуває чинності 14 січня, якщо туроператор до того часу не подасть апеляції.

Социальные комментарии Cackle