26.10.2017 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Їздимо дорожче – ціни на громадський транспорт між містами знову підскочили вгору

Їздимо дорожче – ціни на громадський транспорт між містами знову підскочили вгору

З середини жовтня на  мешканців Дрогобиччини чекав сюрприз від перевізників – ціни на міжміські перевезення стрімко поповзли угору. Пояснення таким діям від транспортників одне – росте вартість пального та ремонту автобусів. Тож віднедавна, щоб добратися, до прикладу, з Дрогобича до Трускавця слід заплатити 10 грн. З Дрогобича до Львова – проїзд коштує 59 грн., на інших маршрутах Дрогобицького району вартість проїзного квитка підскочила декуди на 2 грн., а декуди на цілих 5, - все залежить від кілометражу довжини  маршруту. Людям, які щоденно добираються із сіл у Дрогобич на роботу, або ж з Дрогобича у Трускавець чи Стрий доводиться нелегко – таке здорожчання проїзду суттєво відіб’ється  на їхніх гаманцях. Тож не дивно, що обуренню людей немає меж. Наразі найрадикальніше проявили себе мешканці Вороблевич. Днями люди влаштували акцію протесту на перехресті вулиць В.Великого та П.Орлика (автостанція №2). Кілька годин поспіль протестувальники ходили по пішому переходу і практично заблокували там рух. Вимога пікетуючих була одна – «Ні - необґрунтованому здорожчанню проїзду». У соціальних мережах, якими швидко поширилася інформація про пікет людей, їхні дії отримали чимало схвальних відгуків від інших мешканців Дрогобиччини, які теж не на жарт обурені кабальним зростанням цін на перевезення. Тож не виключено, що аналогічні акції протесту у нашому регіоні ще попереду. Що стосується мешканців Вороблевич, то на наступний день після акції протесту стало відомо – перевізник погодився на одну гривню знизити вартість проїзду, тобто з 11грн. до 10 грн. ( до підвищення люди платили за проїзд у їхньому напрямку – 9 грн.)

Окрім зростання ціни на проїзд пасажирів чи не найбільше  обурює і ставлення водіїв до людей  та якість і технічний стан  автобусів, які  їх перевозять. Виходить, що підвищуючи ціну на проїзд перевізники не виконують головного – не осучаснюють свої транспортні засоби та не проводять профілактичні бесіди із водіями, щодо підвищення культури спілкування між ними та пасажирами.

Додамо, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, останнім часом ціни на міжміські та міжрайонні перевезення встановлюють перевізники.

Ірина Романова 

Социальные комментарии Cackle