20.09.2017 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобицькому районі продовжують боротися зі сказом: годують вакциною диких тварин

З 12 вересня до 10 жовтня 2017 року на польових та лісових угіддях Дрогобицького району проводиться пероральна імунізація диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Про це Львівському порталу повідомили у Дрогобицькій РДА.

Сказ – зооноз номер один, одна із найдраматичніших та небезпечних смертельних вірусних інфекцій спільних для людини і тварин. В Європі у 84% країн головну роль як джерело і резервуар інфекції відіграють дикі м’ясоїдні, головним чином лисиці. Новою ерою в системі антирабічних заходів стала розробка перорального методу імунізації диких м’ясоїдних. Приманки були розкладені з дотриманням техніки безпеки на узліссі, обабіч доріг та полів, на перехрестях лісових доріг, вирубок.

Прохання до населення району: у разі випадкового знаходження приманок (розміром сірникової коробки сірого кольору) на луках, в лісах не брати до рук, не розривати їх та не спалювати.

При виникненні будь-яких питань звертатися в Дрогобицьку районну державну лікарню ветеринарної медицини що за адресою:м. Дрогобич, вул. Пилипа Орлика, 15.


Социальные комментарии Cackle