28.08.2017 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобичі вручили Міжнародну премію ім. І. Франка

Вчора, межах святкування 161-ої річниці від дня народження Івана Франка, у Дрогобичі відбулась церемонія нагородження Лауреатів Міжнародної премії ім. Івана Франка. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.

Цьогоріч переможцями стали два достойники.

У номінації “за вагомі здобутки (досягнення) у галузі україністики”  – професор Віденського університету, Президент Міжнародної асоціації україністів Міхаель Мозер.

У номінації “за вагомі здобутки (досягнення) у галузі соціально-гуманітарних наук” – академік, почесний професор Львівського національного університету імені Івана Франка – Олег Шаблій.

З цієї нагоди у Народному домі Дрогобича зібрались сотні гостей. Зокрема, прибув на церемонію нагородження онук українського письменника, який водночас є Головою Правління Міжнародного фонду Івана Франка, Роланд Франко. Також були присутніми й члени міжнародного журі з Австрії, Польщі, Словаччини, представники влади, родичі Івана Франка з-за кордону, духівництво та громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

“Пророки  в Україні є, і вони – серед нас. Нам не треба шукати геніїв десь по світах, адже вони народжені нашею землею. А Іван Франко  – є наймогутнішим нашим генієм», – зазначив Олег Синютка.

Опісля урочистого нагородження, усі присутні поклали квіти до пам’ятника Іванові Франку.

Довідка:

Міжнародний фонд Івана Франка — недержавна благодійна організація, діяльність якої спрямована на підтримку розвитку україністики та суспільно-гуманітарних наук, просування та популяризацію наукового та творчого доробку Івана Франка. Фонд створено у червні 2015 року з ініціативи внука  Івана Франка — Роланда Франка. Преміальний фонд у 2017 році становить 500 000 гривень.

Социальные комментарии Cackle