10.12.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобичі жінок запрошують на безкоштовну діагностику передпухлинних та пухлинних патологій

У Дрогобичі жінок запрошують на безкоштовну діагностику передпухлинних та пухлинних патологій

У Дрогобичі жінок запрошують пройти безкоштовну діагностику передпухлинних та пухлинних патологій у міжрайонному скринінговому центрі, який вже понад рік діє на базі міської лікарні №3.

За словами заступника начальника відділу охорони здоров’я виконавчого комітету міської ради Святослава Кучерявого, у напрямку онкопревенції у скринінговому центрі поводять обстеження молочних залоз та органів малого тазу в жінок, щитовидної залози, простати у чоловіків та багато іншого.

«З квітня 2017 року у центрі прийняли 3 500 пацієнтів, яким проведено близько 10 000 обстежень. У 342 пацієнтів виявлено передракові захворювання. У відсотковому співвідношенні це становить близько 9% від загальної кількості», – розповів Святослав Кучерявий.

Після виявлення онкологічного новоутворення у центрі одразу можна пройти курс лікування.

Станом на сьогодні діагностична база центру є значно потужнішою, ніж лікувальна, тому керівництво лікарні разом з міською радою, її виконавчими структурами працюють над залученням додаткових коштів для придбання нового обладнання.

Нагадаємо, створення скринінгового центру в Дрогобичі стало можливим завдяки співпраці місцевого самоврядування Дрогобича, департаменту охорони здоров’я ЛОДА, міністерства охорони здоров’я України із Світовим банком. 

Социальные комментарии Cackle