12.06.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобичі тариф на послуги з вивезення, розміщення та захоронення ТПВ збільшили на 275%

У Дрогобичі тариф на послуги з вивезення, розміщення та захоронення ТПВ збільшили на 275%

Учора, 11 червня, у Дрогобичі на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради затвердили нові тарифи з вивезення, розміщення та захоронення твердих побутових відходів.

Тариф для населення зріс на 275% та становитиме 34, 26 грн. від однієї особи на місяць, – повідомив  ZIK.

З цього приводу було проведено брифінг для журналістів за участі начальника фінансового управління ДМР Оксани Савран, заступника керівника департаменту міського господарства Івана Лепкого, заступника керівника КП «КМГ» Володимира Красуляка, головного бухгалтера КП «КМГ» Любов Химин, економіста КП «КМГ» Ірини Гис та начальника абонементного відділу КП «КМГ» Ольги Борик.

Як роз’яснили посадовці, зростання тарифів зумовлено низкою факторів. Востаннє тариф на вивіз ТПВ затверджувався ще у 2015 році, а з цього часу мінімальна заробітна плата збільшилась від 1600 грн до 3720 грн. Також у декілька разів зросла ціна на пальне. Окрім цього, станом на сьогодні відстань до сміттєзвалища, на яке зараз планують транспортувати сміття, є значно більшою, тому затрата пального збільшилась у декілька разів.

Зараз у місті накопичилось близько 100 тонн сміття, але вже до кінця червня місто планують повністю розчистити та розпочати сортування сміття зі встановленням на сміттєвих майданчиках спеціальних контейнерів з відповідним візуальним ознакуванням.

Також посадовці прогнозують зменшення тарифів, які сьогодні затвердив виконавчий комітет міської ради, після початку процесу сортування сміття у Дрогобичі. 

Социальные комментарии Cackle