04.05.2017 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобичі стартує благодійний фестиваль «Плащ Юра»

У Дрогобичі стартує благодійний фестиваль «Плащ Юра»

Сьогодні, 4 травня, у Дрогобичі розпочався фестиваль «Плащ Юра» – повідомляє ЗІК, з посиланням на прес-службу Дрогобицької міської ради.

Впродовж чотирьох днів на території музейного комплексу дерев’яної церкви Святого Юрія (пам’ятки ЮНЕСКО XV – XVIII ст.) відбуватимуться культурно-мистецькі акції, об’єднані темою «Духовна класика і актуальна духовність».

Захід має благодійну мету. Усі зібрані на фестивалі кошти будуть передані для допомоги українським воїнам на передовій.

За словами організаторів фестивалю, метою проекту є популяризація унікальної дрогобицької пам’ятки не лише як архаїчного туристичного об’єкту, але як центру сучасної культури, що грунтується на традиціях, трансформує їх та стає ще цікавішим як для нового покоління митців, так і для відвідувачів музею.

Фестиваль розпочала арт-студія просто неба розписуванням стягів від Святого Юра для військових підрозділів. 5 травня – ленд-арт, мистецькі акції та перфоменси, вечірній вуличний кінозал (перегляд тематично-актуальних фільмів, інтерактивна лекція «Категорії духовності в світовому кінематографі». 6–7 травня – благодійний ярмарок ексклюзивних сувенірів та виставка-продаж ікон на стародавніх гонтах із церкви Юра, майстер-класи для дітей та дорослих («хусткування»; плетіння із соломки; виготовлення народних іграшок та прикрас); галицька випічка та куліш.

У програмі фестивалю – насичена концертна програма. У суботу після празничної Божественної літургії з 13.00 – концерт середньовічної музики гурту «Ґрунтфолк» (волинка, лютня, бузукі, вокал); театр на ходулях під керівництвом отця Андрія Буня; концерт просто неба дрогобицьких та львівських виконавців: Зеновія Медюха, Лілі Кобільник, Максима Перев’язка, гуртів «ТЕТ Квартет» та «МАВКА», студентів та викладачів Дрогобицького музичного коледжу ім.В.Барвінського.

У неділю з 13.00 – концерт класичної духовної музики під склепіннями дерев’яної церкви Юра, де прозвучать малознані твори відомих класиків від бароко до сучасності у виконанні солістки Львівської філармонії, заслуженої артистки України Наталії Дитюк, видатного українського віолончеліста, відомого учасника багатьох міжнародних фестивалів – Ярослава Мигаля із фортепіанним супроводом концертмейстра Львівської філармонії Олени Владиславської – лауреата міжнародного конкурсу сакральної музики.


Социальные комментарии Cackle