09.01.2019 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

У Дрогобичі нова традиція: Про народження маленьких дрогобичан сповіщають фанфари з Вежі Ратуші

У Дрогобичі нова традиція: Про народження маленьких дрогобичан сповіщають фанфари з Вежі Ратуші

У місті Дрогобич на Львівщині,  запровадили нову традицію — про народження маленьких дрогобичан сповіщають фанфари з Вежі Дрогобицької Ратуші.

Як повідомили у Дрогобицькій міській раді, відповідне розпорядження напередодні нового 2019 року підписав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

«Відтак, з перших днів цього року про народження маленьких дрогобичан громаду міста сповіщають фанфари: одна — про народження хлопчика, а інша — про народження дівчинки. Якщо ж звучатимуть дві мелодії поспіль, то це означає, що народилась двійня дрогобичан», – зазначається у повідомленні.

З метою збереження громадського спокою у нічну пору, сповіщатимуть про народження маленьких дрогобичан з 8:00 ранку до 22:00 вечора.

Як повідомлялося, на Львівщині створили петицію за створення традиції “Народився новий дрогобичанин”.

Автор петиції Олена Бистрова пропонує, аби при народженні дитини у Дрогобицькому пологовому будинку, з купола Ратуші грав горн або саксофон.

“Старовинне місто має мати свої романтичні традиції. Пропонується створити одну з таких традицій: “Народження нового дрогобичанина”. Можна налагодити процес обміну інформацією між пологовим будинком і Ратушею. При надходженні повідомлення про народження дівчинки чи хлопчика, з купола Ратуші буде лунати радісна музична композиція. Можна включати різні мелодії відповідно до того, народився хлопчик чи дівчинка.  Буде дуже зворушливо: заграла мелодія і місто знає: на світ з’явився новий дрогобичанин! А якщо місто чує дві мелодії підряд, значить у Дрогобичі народилась двійня! Давайте створювати традиції Дрогобича зараз”, – йдеться у тексті петиції.

Социальные комментарии Cackle