18.12.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Творити добро легко - ГО «Родовід» презентував календар із багатодітними матусями «Краса материнства»! (ФОТО)

Творити добро легко - ГО «Родовід» презентував календар із багатодітними матусями «Краса материнства»! (ФОТО)

Впродовж року у Дрогобичі реалізовували важливий соціальний проект «Краса Материнства»: команда небайдужих розшукала 12 багатодітних матусь нашого регіону із неординарними та натхненними життєвими історіями, перевтілила їх у етно-образи та випустити календар на 2019 рік із їхніми світлинами. Презентація календаря пройшла цими вихідними, 16 грудня, у Районному народному домі. На тепле та по-родинному затишне свято запросили усіх, хто долучився до втілення в життя мега-проекту ну і звісно ж головних героїнь дійства – 12 матусь із Дрогобича, Борислава та району із їхніми сімями. Як наголосив на урочистостях отець Василь, який відкривав вечір: «Допоки будуть багатодітні матері, буде нація і буде Україна! Бо за кожною щасливою дитячою усмішкою стоїти мати, яка народили, вилеліяла, огорнула турботою та знаннями, а головне дарувала крила у широкий світ!».

IMG_6492.jpg

Ідея ж сміливого соціального задуму вийшла цієї весни від чотирьох активних дрогобичанок – Оксани Рудавської (керівник проекту та голова ГО «Родовід»), Галини Жубіль (педагог, письменниця, громадська активістка), Валентини Дацюк (директор салону краси «Афродіта») та Оксани Матчишин (директор Дрогобицького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді). Відтак до проекту доєдналися членкині ГО «Об'єднання «Родовід»» Інна Демидюк, Галина Романюк, Світлана Луців, Наталія Ковальчин, та Руслана Даниляк. Суть задуму проста та важлива водночас – возвеличити багатодітну матір, подарувати їй можливість відчути себе щасливою жінкою і у колі сім’ї, і поза родиною, відкрити нові грані її власних, інших «Я»…

А зафіксувати усі неповторні миті перевтілення матерів в етно-образи професійно допоміг фотограф Вадим Малишев.

Як наголошує головний ініціатор задуму Оксана Рудавська, проекту  «Краса материнства» щастило – одразу знайшлося чимало бажаючих його підтримати. Серед них керівник місцевого салону краси Валентина Дацюк, яка люб’язно неодноразово погодилася відчинила двері своєї студії для жінок, щоб потурбуватися про їхнє перевтілення – професіонали салону зробили матерям учасницям-проекту чудові зачіски та макіяжі. Відтак на матерів чекала фотосесія у етно-образах.

IMG_6422.jpg

Заключним та довгоочікуваним  етапом проекту став  випуск календаря, де кожен місяць року уособлює  одна із матерів. Як наголошує Оксана Рудавська, окрім головного естетичного меседжу соціального проекту, активні дрогобичанки насамперед  хочуть «заразити» добром ще більше людей та допомогти багатодітній жінці відчути себе щасливою, бажаною та красивою.

- Було б дуже чудово, як би наш проект надихнув на добрі справи і інших людей.  Ми хотіли б бути провідниками того тепла, якими нас в доброму розумінні цього  слова «заразили» багатодітні матусі. І не виключено, що  ще хтось підніме такі історії жінок, що живуть у селах і розповість про них на увесь наш край. А можливо якась кав’ярня виявила б бажання пригостити матерів горнятком запашної кави. Добро творити легко!  Особливо для тих жінок, які його заслуговують, бо вони дуже шляхетні, - підкреслила пані Рудавська.

IMG_6387.jpg

Етно-календар «Краса материнства» уже можна знайти в книгарнях міста, або ж придбати в ГО «Родовід». Кошти вилучені із його продажів будуть скеровані на ще одну благородну справу - допомогу воїнам.

Наталя Зелена

IMG_6355.jpg

IMG_6385.jpg

IMG_6353.jpg

IMG_6359.jpg

IMG_6363.jpg

IMG_6370.jpg

IMG_6373.jpg

IMG_6378.jpg

IMG_6429.jpg

IMG_6364.jpg

IMG_6358.jpg

IMG_6368.jpg

IMG_6376.jpg

IMG_6415.jpg

IMG_6413.jpg

IMG_6390.jpg

IMG_6434.jpg

IMG_6379.jpg

IMG_6399.jpg

IMG_6384.jpg

IMG_6445.jpg

IMG_6397.jpg

IMG_6455.jpg

IMG_6438.jpg

IMG_6457.jpg

IMG_6440.jpg

IMG_6371.jpg

IMG_6462.jpg

IMG_6514-2+.jpg

IMG_6514.jpg


Социальные комментарии Cackle