16.10.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

«Розумне місто»: у Дрогобичі можна буде поскаржитись на посадовців онлайн

«Розумне місто»: у Дрогобичі можна буде поскаржитись на посадовців онлайн

Цього тижня у Дрогобичі запрацює нова послуга в е-кабінеті дрогобичанина: “Скарга на посадову особу (повідомлення про неетичну поведінку або про конфлікт інтересів)”.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив керівник проекту «Дрогобич – Smart City» Станіслав Гайдер.
Як пояснює Станіслав Гайдер, подавати скарги про неналежні дії службовців, неетичну поведінку, зможуть фізичні особи, представники фізичних осіб та юридичні особи.

«Відповідне розпорядження з порядком організації роботи та саме повідомлення буде розміщено цього тижня на офіційному порталі міста та в е-кабінеті дрогобичанина», – написав керівник проекту «Дрогобич – Smart City».

Як ми вже писали, Дрогобич вже два роки успішно реалізовує проект «Дрогобич – Smart City» та нещодавно вперше очолив рейтинг Міжнародної організації TransparentCities, який вимірює рівень прозорості та відкритості 100 найбільших міст України. Проект «Дрогобич – Smart City» розпочав свою діяльність з напрямку електронної демократії та електронного врядування, задля побудови діалогу між владою та громадою.

Проект налічує вже більше 20-ти різних напрямів, а це: інфраструктурні об’єкти, е-сервіси, комунікаційні платформи та в тому числі роботу з відкриттям даних За цей час відкрили повністю дані про комунальні служби – це звіти комунальних підприємств, квартальні звіти та навіть боргові зобов’язання комунальних підприємств і кількість відряджень.

На порталі відкритих даних можна бачити діяльність управління освіти, охорони здоров’я, зокрема, як працюють лікарні та скільки хворих, якого року і скільки обладнання. Скільки отримано субсидій громадянами міста, допомоги, земельних ділянок, пайова участь, орендарі на землю та майно та багато іншого.

Назад Джерело: дивись інфо
Социальные комментарии Cackle