04.10.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Освітяни Дрогобицької РДА переплатили на закупівлі проекторів та екранів

Освітяни Дрогобицької РДА переплатили на закупівлі проекторів та екранів

Відділ освіти Дрогобицької РДА 17 серпня уклав договір з ТОВ “Технології для бізнесу” на закупівлю мультимедійного обладнання. Вартість угоди склала 1,65 млн грн., про це повідомляє Центр громадського моніторингу та досліджень. 

Відповідно до договору, освітяни придбали 13 проекторів “BenQ MS531” разом з екранами “ESDB112” загальною вартістю 186, 8 тис. грн. та 41 проектори “BenQ MS531” разом з екранами “NTECH RE80A” загальною вартістю 1,46 млн грн.

Ціна одного комплекту “Проектор BenQ MS531 + Екран ESDB112” обійшовся Дрогобицькому відділу освіти в 14,3 тис грн, а комплект “Проектор BenQ MS531 + INTECH RE80A”  за 35,7 тис. грн, тоді як на ринку таку саму техніку можна купити значно дешевше.

Наприклад, проектор “Проектор BenQ MS531” можна придбати за 9,9 тис. грн, а інтерактивну дошку “NTECH RE80A” можна купити від 8,2 тис. грн. Комплект  “Проектор BenQ MS531 + Екран ESDB112” (1,7 тис. грн. екран) на ринку пропонують продати за 11,6 тис. грн.

За підрахунками експертів Центру, навіть якщо купувати за найдорожчими цінами на ринку, то переплата все одно становитиме понад 100 тис. грн.

Купувати еквівалент проектора “BenQ MS531” замовник також відмовився, незаконно прописавши  дискримінаційну вимогу щодо технічних характеристик товару, які виключно підходять до даної техніки. Відтак компанії, які б хотіли запропонувати мультимедійну техніку іншої марки, не змогли б отримати перемогу на даному тендері.

ТОВ “Технології для бізнесу” отримало перемогу на тендері, обійшовши свого єдиного конкурента ФОПа Богдана Гарастей, який хотів поставити техніку на 2 тис. грн дорожче.

Фірма-переможець “Технології для бізнесу” належить львів’янам Андрію Синицькому (70%) та Оресту Блажиєвському (30%). Останньому також належить фірма “Техніка для бізнесу”, яку у грудні 2016 Антимонопольний комітет оштрафував за антиконкурентні узгоджені дії з фірмою “Квадрокомп” на торгах Львівського аграрного університету.  Згодом “Техніка для бізнесу” успішно оскаржила дане рішення АМКУ у суді.

Експерти Центру надіслали звернення в Західний офіс держаудитслужби з вимогою перевірити виявлені порушення, зобов’язати замовника виправити помилки та не прописувати дискримінаційних вимог у своїй тендерній документації.

Социальные комментарии Cackle