20.12.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Львівська мерія виділила 3 млн грн на вивезення сміття з Дрогобича

Львівська мерія виділила 3 млн грн на вивезення сміття з Дрогобича

У четвер, 20 грудня, депутати Львівської міськради проголосували за виділення 3 млн грн субвенції на вирішення сміттєвої проблеми у Дрогобичі. Ці кошти 80-тисячне місто отримає ще до кінця 2018 року.

«Цю субвенцію ми дали Дрогобичу, щоб їх підтримати, бо у них дуже складна ситуація. Вони нам протягнули руку допомоги, коли в нас була складна ситуація, тому тепер ми їх підтримали фінансово. Ці кошти місто Дрогобич отримає ще до кінця цього року», – сказала директорка міського департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Як розповів ZAXID.NET мер Дрогобича Тарас Кучма, субвенцію від Львова скерують на вивезення сміття. За його словами, у листопаді місто також отримало 3 млн грн від Львівської облради та звернулось з проханням про виділення субвенції до Верховної Ради.

Тарас Кучма заявив, що завдяки виділеним коштам місто зможе «кардинально» вирішити сміттєву проблему та розрахуватись із перевізниками за вивезення сміття на полігони у різних областях країни.

Сміттєва криза у Дрогобичі триває уже майже рік. Із лютого 2018 року у місті виникли проблеми із вивозом сміття на полігон у селі Брониця, який заблокували місцеві мешканці. Вони називають це сміттєзвалище незаконним і не допускають туди вантажівки із відходами не лише із Дрогобича, але і з сусідніх сіл. Через це зараз сміття із Дрогобича вивозять на полігони у різні області України.

Мер Дрогобича неодноразово наголошував, що у міста немає коштів на вивезення сміття на полігони, що розташовані за сотні кілометрів. Відтак сміттєві баки на вулицях міста залишаються переповненими.

Через значне накопичення сміття Дрогобич навіть хотіли оголосити зоною екологічного лиха.


https://zaxid.net/news/

Социальные комментарии Cackle