02.03.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

КП «Дрогобичводоканал»: «Жодні борги Трускавецькому водоканалу не списувалися»

КП «Дрогобичводоканал»: «Жодні борги Трускавецькому водоканалу не списувалися»

Некоректне висловлювання Трускавецького міського голови Андрія Кульчинського під час його звіту за 2017 рік щодо розрахунків між водоканалами Дрогобича і Трускавця спричинило викривлене трактування серед дрогобицької громади. Деякі активісти звернулися до керівника КП “Дрогобичводоканал” Романа Шагали з поясненням, чи справді Дрогобицький водоканал списав Трускавецькому 13 млн грн.

Під час свого звіту Трускавецький міський голова Андрій Кульчинський зазначив: “У грудні 2015 року нам вдалося домовитися з владою Дрогобича, списали по різниці тарифів 13 мільйонів гривень”.

Насправді у грудні 2015 р. КП “Дрогобичводоканал” отримало від ТзОВ “Трускавецький водоканал” 11,5 млн грн – це кошти, які Трускавецькому водоканалу було відшкодовано з державного бюджету на погашення заборгованості з різниці у тарифах відповідно до Постанови КМУ №375 від 4 червня 2015 р. У 2017 р. ТзОВ “Трускавецький водоканал” сподівалося таким самим способом отримати відшкодування від держави у розмірі 1,5 млн грн, однак минулого року Міністерство фінансів не виконало зобов’язання щодо відшкодування різниці тарифів, тому кошти не надійшли.

На 1 січня 2017 р. ТзОВ “Трускавецький водоканал” боргувало перед КП “Дрогобичводоканал” 11 млн 290 тис. грн, на 1 січня 2018 р. – 12 млн 429 тис. грн.

КП “Дрогобичводоканал”

Социальные комментарии Cackle