05.06.2018 Дрогобич Розмір шрифту: [+] [-]

Директора комунального підприємства в Дрогобичі можуть «посадити» на 8 років

Директора комунального підприємства в Дрогобичі можуть «посадити» на 8 років

Дрогобицькою місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 56-річного місцевого мешканця, який перебуваючи на посаді директора комунального підприємства, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.4 ст.191 (розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.
Встановлено, що упродовж січня 2017 року, через систему публічних закупівель PROZORRO, було організовано та проведено процедуру відкритих торгів із закупівлі пального. За їх результатами, між вказаною особою та підприємством-переможцем укладено договір про поставку нафтопродуктів орієнтовною вартістю понад 15 млн грн.

Проте згодом, службовець, порушуючи вимоги ч.4 ст.36 ЗУ «Про публічні закупівлі» (основні вимоги до договору про закупівлю), укладає із цією фірмою додаткові угоди, в яких безпідставно завищує ціну за одиницю (літр) пального на більш як 10 відсотків.

Внаслідок таких дій комунальне підприємство зазнає значної майнової шкоди – на майже 434 тис грн.

За вчинене зловмиснику загрожує від 5 до 8 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади, що пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Державне обвинувачення у суді підтримуватиме прокуратура Львівської області.

Назад Джерело: Львівський портал
Социальные комментарии Cackle