21.02.2017 Джерела Трускавця Розмір шрифту: [+] [-]

Активісти «Під контролем» на підставі публікацій «Джерел Трускавця» скеровують звернення до Генпрокуратури України

Активісти «Під контролем» на підставі публікацій «Джерел Трускавця» скеровують звернення до Генпрокуратури України

Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» - це об’єднання незалежних громадських активістів, юристів та експертів, що спільно протидіють та борються з корупцією, яка щільно увійшла у всі сфери нашого суспільства.

Впродовж 2016 року активісти руху скерували 243 повідомлення про корупцію  до Генеральної прокуратури України. За результатами  - у 125 випадках інформація про порушення вимог законодавства посадовими та службовими особами регіонального рівня повністю або частково підтвердилась, за іншими зверненнями -  тривають перевірки.

Підставою для одного з таких звернень стала публікація журналістки нашого видання на Всеукраїнському ресурсі «Ні корупції!» http://nikorupciji.org/2016/09/05/vstyhnuty-v-ostannij-vahon-u-truskavtsi-osvoyuvatymut-majzhe-45-mln-v-obhid-prozorro/. Йшлося про спробу трускавецьких посадовців освоїти понад 45 млн. грн в обхід системи ProZorro.

1111-1.jpg

1111-2.jpg

----

Прокуратура відреагувала на звернення аналітиків руху “Під контролем” –органами досудового розслідування Львівщини 16 грудня 2016 року розпочато кримінальне провадження за фактом службового підроблення посадовими особами управління житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міської ради при проведенні тендеру на суму 45 млн грн щодо обрання підрядної організації на реконструкцію парку в м. Трускавець Львівської області. Слідство – триває. Про результати співпраці громадських активістів руху «Під контролем» та журналістів «Джерел Трускавця» будемо інформувати наших читачів.

Ольга КУЦ

Социальные комментарии Cackle