11.09.2017 Борислав Розмір шрифту: [+] [-]

В Бориславі відкрили найпотужнішу в Україні дахову сонячну електростанцію

В Бориславі відкрили найпотужнішу в Україні дахову сонячну електростанцію

9 вересня, у місті Борислав на Львівщині, відкрили нову сонячну електростанцію ТОВ «Синтез Солар». Електростанція складається із двох – наземної та дахової, яка є найпотужнішою в Україні. Обладнання оснащене сонячними модулями та інвекторами китайського та німецького виробництва. Про це пише прес-служба ЛОДА.

Спершу будівничі спорудили землевідведення для будови ділянки, наступним етапом стало проектування, далі закупівля обладнання і монтаж самої сонячної електростанції. Завершальним етапом стало приєднання до мережі електропередавальної організації і отримання ліцензії на продаж.

«Задум створити сонячну електростанцію в мене виник приблизно два роки тому. Почав читати інформацію в інтернеті, відтак поступово, звісно не без помилок, вдалось створити шедевр. Тут знаходиться 4600 панелей. Наземна електростанція має загальну потужність – 326,12 кВт, дахова – 1,114 МВт. Річна загальна генерація буде становити приблизно – 1,4 млн кВт/год», – розповів директор ТОВ «Синтез Солар» Юрій Пасічник.

Перші кіловати сонячної електроенергії від новоствореної станції урочисто запустили керівництво області, міста, представники депутатського корпусу та власник підприємства.

«Якщо говорити глобально, то сонячна електростанція – це енергетична незалежність держави. Якщо ж говорити інтересами області – то це і додаткові робочі місця, і виробничі потужності. Тому що окрім самих колекторів, все інше виробництво зосереджене на території України. І звичайно, це сучасні модерні технології з яких найприємніше те, що тут у Бориславі є найбільша сонячна дахова електростанція і ми направду цим гордимося», – наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.


Социальные комментарии Cackle