14.04.2017 Борислав Розмір шрифту: [+] [-]

Нафта у Бориславі заливає територію міста. Але вона нікому не потрібна

Нафта у Бориславі заливає територію міста. Але вона нікому не потрібна

Територія міста Борислав, що на Львівщині і досі переповнена покладами нафти. Тим часом, погано налагоджена система її видобутку загрожує безпеці місцевих жителів.

Нафту у Бориславі можна побачити просто під вікнами житлових будинків, а в одному з підвалів – ціла калюжа «чорного золота».

 «Досить неприємне відчуття – жити на бомбі», – поділився враженнями місцевий житель Захарій.

«Вежа, що відкачувала добриво з території, вже кілька років не працює, тому нафта рветься на поверхню», – пояснює причину мешканець Борислава.

«Найбільша проблема при видобутку нафти і газу у бориславському родовищі – відсутність інформації, щодо тих тисяч свердловин, які були тут раніше», – розповів геолог Орест Заколотський.

«На початку ХХ століття місто було третім за видобутком нафтопродуктів у світі, – тут добували близько двох мільйонів тонн нафти на рік», – повідомив експерт.

Але проблему міста можна використати йому ж на користь.

«При утилізації нафти буде утворюватись велика кількість тепла та енергії», – розповів заступник голови міста Богдан Монастирський.

«Добре вивчені горизонти лише до трьох з половиною тисяч метрів, а якщо заглибитись далі, то, за словами вчених, там мають бути величезні поклади нафти», – заявив експерт аналітичної групи з розвитку ПЕК Львівщини Анатолій Акимов.

Експерти припускають, що під Бориславом є понад триста мільйонів тонн нафти. Проте, що перевірити цю інформацію і почати роботи з її видобутку, потрібен приватний інвестор.

Натомість останнім часом дослідження цих родовищ лише скорочуються. А Україна, тим часом, змушена імпортувати іноземне паливо.


Назад Джерело: ZIK
Социальные комментарии Cackle